Hap en trap langs trotse Zwolse muren

Foto: Trotse Muren Zwolle

Zwolle heeft muren met een verhaal. Prachtige beelden waarvoor je even stil blijft staan en waar je trots op bent. Dat is waar Trotse Muren voor staat: kunst toegankelijk maken voor iedereen door het straatbeeld in Zwolle op te fleuren. De afgelopen 1,5 jaar zijn er – ondanks de coronatijd – 5 muurschilderingen gerealiseerd in onze mooie stad. Reden voor een Trotse Muren Tour!

Op vrijdag 1 juli wordt een tocht gehouden langs de 5 Trotse Muren waarbij stil wordt gestaan bij het verhaal achter de muurschilderingen. Het begon in 2020 allemaal bij de Creatieve Coöperatie, met een grote muurschildering die rondom het hele gebouw doorloopt. Voor de tweede muur sloeg men de handen ineen met het Academiehuis en 5 jonge Zwolse illustratoren. Kunst werd ingezet om gedurende de grote verbouwing meer te zien dan alleen het kluswerk. De derde muur trok veel aanzien: een muurschildering van Thomas a Kempis in de Goudsteeg in samenwerking met ANNO. Na twee muren in de binnenstad werd het tijd voor een andere grote publieksplek: poppodium Hedon. Op basis van songteksten van Typhoon, Rico en Sticks werd in de zomer van 2021 een prachtige Trotse Muur gerealiseerd waar zelfs een documentaire over is gemaakt. De vijfde muur is te bewonderen bij de Stadkamer. Een primeur, want dit is de eerste muurschildering in Nederland die is gemaakt met luchtzuiverende verf.

Iedereen wordt uitgenodigd mee te gaan en te zien hoe bijzonder deze Trotse Muren zijn en hoe ze tot stand zijn gekomen. Het begint op 1 juli om 14.00 uur bij Poppodium Hedon, waar om 18.00 uur ook weer wordt afgesloten. Genieten van het mooie weer, happen & trappen, dus er wordt voor hapjes, drankjes en muzikale ondersteuning gezorgd.

Aanmelden vóór 23 mei aan via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen