Assendorperstraat wordt door een facelift veiliger, groener en vooral aantrekkelijker

Impressie bushalte Groot Wezenland
Impressie bushalte Groot Wezenland
Foto: Gemeente Zwolle

De Assendorperstraat tussen de Sassenpoortenbrug en het Dominicanenklooster, de zogenaamde Kop van Assendorp, krijgt een complete facelift. Er komt minder ruimte voor auto’s, maar meer ruimte voor wandelaars en fietsers.

De straat krijgt een complete metamorfose. De weg wordt smaller waardoor er meer ruimte komt voor trottoir en groen. Ook wordt de bushalte op het Groot Wezenland verplaatst naar de overkant. Ook stoppen de bussen half op de rijbaan waardoor het voor fietsers gemakkelijker wordt er langs heen te gaan. De verkeerslichten Van Karnebeekstraat en Sassenpoortenbrug blijven voorlopig staan. Dat komt omdat twee hoofdfietsroutes elkaar kruisen.

Tussen het trottoir en de weg komt een flexibele strook. Daarmee komt er ruimte voor parkeren van fietsen en auto’s en groen en terrassen. Qua comfort en uitstraling sluit dit weer goed aan bij de binnenstad en Stationsweg, die een tijd geleden een metamorfose heeft gehad. ”Met deze wijzigingen met de Assendorperstraat een prettiger plek worden om ’te zijn’ en elkaar te ontmoeten”, zegt verkeerskundige Jort Heuver. De noordkant gaat straks over in een singelzone. Daar is meer ruimte voor groen en komen doorgaande wandelroutes. Door meer groen wordt in de toekomst wateroverlast tegengegaan.  Het wordt een upgrade voor eens stuk Zwolle die het verdient.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen