Vergoeding voor controles coronatoegangsbewijzen

Foto:

Om verenigingen en bedrijven tegemoet te komen stelt de gemeente een vergoeding beschikbaar voor de extra werkzaamheden die de controle van het coronatoegangsbewijs (CTB) met zich meebrengt. Bijvoorbeeld voor het inhuren van extra personeel of een vergoeding voor vrijwilligers. Hiervoor heeft de gemeente een bedrag gekregen van het Rijk.

Bedrijven, verenigingen en instellingen die in aanmerking komen voor de eenmalige vergoeding kunnen vanaf woensdag 1 december tot en met vrijdag 24 december 2021 een aanvraag indienen bij de gemeente via www.zwolle.nl/ctb

De vergoeding is beschikbaar voor alle bedrijven, verenigingen en instellingen in de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector die verplicht zijn het CTB te controleren. Zowel professionele als vrijwilligersorganisaties komen in aanmerking voor een eenmalige vergoeding. De gemeente informeert deze week organisaties die in aanmerking komen voor de regeling.
Alleen de kosten voor activiteiten die plaatsvinden in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 komen in aanmerking voor de vergoeding. Per aanvraag is er minimaal €400,- beschikbaar. Dit bedrag kan verhoogd worden, afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente binnenkrijgt. Na 24 december worden de eenmalige vergoedingen vastgesteld en deze worden uiterlijk in februari 2022 uitgekeerd.
Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de vergoeding is te vinden op www.zwolle.nl/ctb.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen