Luka Adzic (Anderlecht) en Daishawn Redan (Hertha BSC) komen PEC Zwolle versterken na dramatische start

Luka Adzic komt goals maken voor PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft versterking aan laten rukken. De ploeg van Art Langeler begint deze competitie dramatisch en daarom zijn verse krachten nodig. Luka Adzic en Daishawn Redan komen voor de goals. Adzic tekende voor een jaar en Redan wordt gehuurd.

Adzic (22) kan op beide vleugels uit de voeten, maar ook in de punt van de aanval. Kortom: een ideale spits voor het tot nu toe krachteloze PEC Zwolle dat puntloos onderaan staan. Adzic komt transfervrij van RSC Anderlecht en speelt eerder in de kleuren van FC Emmen. Met Adzic haalt PEC Zwolle, naast Slobodan Tedic, de tweede Servische aanvaller binnen. Zijn eerste periode in Nederland was maar heel kort, omdat corona roet in het eten gooide. Afgelopen seizoen werd de spits in de winter opnieuw naar Drenthe gehaald. In Emmen kwam Adzic uiteindelijk tot veertien optredens en vier treffers.

Luka Adzic had goede gesprekken met Art Langeler en Mike Willems. Hij zegt: ”PEC staat voor verzorgd voetbal en heeft een trouwe supportersschare. Daarbij denk ik perfect te passen in de speelstijl en ga ik aanvallend mijn stempel op wedstrijden drukken. Ik ben fit, enthousiast en hongerig naar goals.”

Technisch manager Mike Willems: Iedereen weet dat wij op zoek zijn naar versterking in de voorhoede. We zochten daarbij een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan en bovendien creatief is. Die hebben we met Luka gevonden. Als Luka aan de bal komt gebeurt er altijd wat. Hij is snel, wendbaar en kan uit het niets teamgenoten in stelling brengen, of zelf voor gevaar zorgen. Die aanvallende impulsen zijn precies wat we nodig hebben. Daarom ben ik heel blij dat het gelukt is om Luka aan te trekken.”

 

De twintigjarige Daishawn Redan wordt gehuurd van Hertha BSC voor de rest van het seizoen. Redan volgde zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar vertrok al op 16-jarige leeftijd naar Londen om voor Chelsea te spelen. Daarna volgde de overstap naar Hertha BSC waar hij zijn debuut maakte in de Bundesliga. Daarna vertrok hij naar FC Groningen om vervolgens weer naar Hertha BSC te gaan.  Voor Redan is PEC Zwolle een ideale match, zo zegt hij: ”Ik wil spelen op het hoogste niveau en dat kan hier bij PEC Zwolle. Daarnaast geeft de club echt het gevoel mij heel graag te willen hebben. Het is daarbij fijn dat ik de trainer ken (Jong Oranje, red), ook al geeft dat natuurlijk geen garanties. Ik realiseer me goed dat ik hard aan de bak zal moeten om mijn plek in de basis te veroveren en daar ga ik vanaf morgen meteen mee beginnen.”

Mike Willems wilde een speler als Daishawn Redan al langer aantrekken: ”Op de huidige transfermarkt duurt het soms langer voordat de gewenste opties beschikbaar komen. Het is mooi dat het nu op de laatste dag van de transferperiode alsnog is gelukt.”  Redan heeft volgens Willems alle kenmerken die PEC Zwolle nodig heeft. ”Ook Art (Langeler, red) kent Daishawn uit zijn tijd bij de KNVB en was meteen lyrisch toen ik hem als optie noemde. Op jonge leeftijd ging hij naar het buitenland en ondanks dat Daishawn voor velen misschien van de radar af was, hebben wij hem als club altijd gevolgd. In Engeland, maar ook bij Hertha heeft hij enorme stappen gezet. Ik ben blij dat Daishawn nu bij ons een volgende stap gaat zetten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden