Tour de Tietema opnieuw in het nieuws: nu met beelden Bouhanni die ‘aan de auto’ tegen Mont Ventoux op fietst

Het beruchte beeld dat Nacer Bouhanni wordt voortgetrokken op de Mont Ventoux
Foto: Still Tietenbar

Het is de tweede keer deze Tour de France dat de media ontploft. Was het eerst met de beelden van Mathieu van de Poel die een Frans jongetje een bidon geeft, nu gaat het over Nacer Bouhanni die zich door een ploegleidersauto naar de top van de Mont Ventoux laat slepen. De beelden zijn gemaakt in het item van de Tietenbar.

Zwollenaar Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel zijn momenteel prominent aanwezig in de Tour de France en dat doen ze op spraakmakende wijze. Het is te zien hoe ze een enorm spandoek maken voor Wout van Aert, hoe Mathieu van der Poel een bidon geeft aan een Frans jongetje dat van vreugde juicht en nu zijn er de beelden dat Nacer Bouhanni zich door een ploegleiderswagen omhoog laat sleuren tegen de Mont Ventoux op. De berg die Bas Tietema eerder beklom op een stadsfiets. Iedereen weet dat achterin het peloton veel gebeurt dat niet door de beugel kan. Met name sprinters laten zich nog wel eens tegen een berg opduwen door ploegleiderswagens. Nacer Bouhanni deed dat ook en kwam daarom binnen de tijd binnen. Even later komt Luke Rowe voorbij zwoegen, maar hij komt buiten de tijd binnen en moet naar huis.

Een van de manieren om er achter komen hoe eerlijk een renner een col bedwingt is door het bekijken van de strava-files van een renner. Daarin kan precies worden gekeken hoe hard een renner op een bepaald segment rijdt. Nacer Bouhanni laat zijn data niet gemakkelijk zien. Inmiddels is iedereen boos op Bouhanni omdat hij al meer op zijn kerfstok heeft, maar ook net van een schorsing terug komt omdat hij in volle sprint Jake Stewart in de hekken duwde.

De klim was met name oneerlijk omdat Bouhanni wel binnen de tijdslimiet binnen kwam en Luke Rowe niet. Bouhanni zal zich beroepen op een momentopname, maar te zien is dat Bouhanni zeker een aantal seconden aan de auto hing waarbij de ploegleider ook nog gas gaf.

Kijk vanaf 7.45 voor de beelden van Bouhanni

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden