Mooi initiatief Mirthe Haverkamp: kleurplatenactie maakt ramen vrolijker tijdens de coronacrisis

Burgemeester Peter Snijders krijgt de allereerste kleurplaat van Mirthe
Foto: Opa Guus

Het is een grandioos initiatief van de 9-jarige Mirthe Haverkamp. Ze bedacht een kleurplatenactie om de ramen vrolijker te maken tijdens de coronacrisis.

Ze bedacht de actie en schakelde direct haar opa in en het resultaat mag er zijn. Bij alle Jumbo’s in Zwolle, Coop in Berkum en de Spar in de Wipstrik doen mee. Het ontwerp en de tekening zijn van Henk Nyenehuis, drukkerij Coenradi drukte maar liefst 10.000 van deze speciale kleurplaten en ze zorgden ook voor de verspreiding. De actie werd bij de deelnemende supermarkten ook uitstekend ontvangen.

Eerste kleurplaat

Burgemeester Peter Snijders was de eerste die de kleupotloden kon gaan pakken. Hij kreeg – zij het op gepaste afstand – de eerste kleurplaat aangeboden. Daarmee werd het startsein gegeven dat ouders met de boodschappen een kleurplaat mee kunnen nemen. ”Het is niet de bedoeling dat kinderen zelf naar de supermarkt gaan om een kleurplaat te scoren”, zegt Mirthe. ‘Wie de kleurplaat klaar heeft kan deze op de ramen plakken.” Maar ze heeft ook nog andere bestemmingen. ”Ouders kunnen de kleurplaten ook meenemen naar verzorgingshuizen en ze daar laten ophangen. Dat maakt voor de mensen die in afzondering zitten het veel leuker en vrolijker.”

iedereen kan meedoen
”Iedereen kan meekleuren”, zeg Mirthe

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen