Er is voor jongeren van 12 tot 17 jaar weinig te doen in de stad: BUZ gaat daar verandering in brengen

Wethouder William Dogger geeft het startsein voor BUX
Foto: Joost Jansen

Hedon en Travers Welzijn hebben het nieuwe jongereninitiatief BUZ afgetrapt in het Zwolse poppodium.

BUZ biedt een volwassen agenda en programma voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. “Er is voor deze groep momenteel weinig te doen in de stad, of het is niet zichtbaar genoeg. Daar gaan we met BUZ verandering in brengen”, aldus coördinator Roxane de Pina.

Frisconcept

Hedon zag de afgelopen jaren haar frisconcept TURN-UP uitgroeien tot een fenomeen en ook Travers Welzijn organiseert in diverse wijken programma voor jongeren. Er blijkt eengrote behoefte te zijn naar activiteiten voor deze doelgroep, maar het aanbod is gering. Een centrale agenda waar deze activiteiten en events van andere (culturele) partners in de stad samenkomen ontbreekt bovendien.

Jongerenraad

BUZ springt in dit gat met haar culturele agenda en creëert bovendien in samenwerking met haar jongerenraad nieuw programma. Het credo luidt dan ook voor en door jongeren. “Het is niet alleen belangrijk voor jongeren om een culturele agenda te hebben, ze moeten ook zelf eigenaar kunnen zijn voor wat er te doen is. Hierdoor wordt er gezorgd voor meer betrokkenheid onder jongeren met de stad”, aldus jongerenwerker Rob van der Linde. Activiteiten kunnen variëren van workshops, concerten, dancefeesten tot festivals en zullen niet alleen in de binnenstad, maar ook in de woonwijken worden gehouden.

BUZ is een samenwerking tussen Hedon, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle en partners in de stad

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden