In de avond en nacht gaat het gas er bij de automobilist op in enkele fietsstraten

De Kamperweg in Zwolle nodigt uit tot harder rijden dan toegestaan
Foto: Google Maps

De politie gaat de komende tijd wat extra ‘aandacht’ besteden aan de fietsstraten Kamperweg en Wilhelminasingel. Daar wordt nog te hard gereden door automobilisten. Op de Tesselschadestraat, Van Karnebeeksraat en Zwarteweg houdt men zich wel aan de snelheid.

De vijf fietsstraten in Zwolle zijn gemonitord naar aanleiding van omwonenden en weggebruikers over de gereden snelheden. Alleen op de Kamperweg wordt structureel te hard gereden in de Wilhelminasingel gebeurt het alleen in de avond en nachturen.

Auto te gast

In fietsstraten is de auto te gast en geldt voor gemotoriseerd verkeer de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Op de Kamperweg blijkt de gemiddelde snelheid een stuk hoger te liggen, namelijk 39 km/u. De huidige indeling van de weg; namelijk de ruime opzet, geen bebouwing en de lange overzichtelijke straat, nodigen kennelijk uit tot harder rijden. Gemeente Zwolle gaat in de eerste helft van 2019 verkennen welke aanpassingen aan de weg zelf mogelijk zijn om de snelheid van het verkeer omlaag te brengen.  

30 km/u

Op de Wilhelminasingel ligt de gemiddelde snelheid van de automobilisten overdag rond de 30 km/u, maar zijn er ook automobilisten die de maximumsnelheid nog overschrijden. Met name ’s avonds en ’s nachts wordt hier het gas wat dieper ingedrukt. In overleg met de politie is daarom afgesproken dat de politie hier tijdens de rustige momenten een aantal keer gericht gaat controleren. Aanvullend zet de gemeente in op een  campagne, om weggebruikers op de Wilhelminasingel te wijzen op de geldende maximumsnelheid.

Geen maatregelen

In de Tesselschadestraat ligt de gemiddelde snelheid ook rond het toegestane aantal kilometers, maar ook hier is geconstateerd dat de maximumsnelheid is overschreden. De gereden snelheden vormen hier geen reden tot het nemen van verdere maatregelen. Wel gaat de gemeente ook in deze straat de weggebruikers via een campagne nog eens wijzen op de geldende maximumsnelheid. Op de Van Karnebeekstraat en de Zwarteweg wordt door het overgrote deel van de automobilisten niet harder dan 30 km/u gereden. In deze fietsstraten worden daarom verder geen maatregelen genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden