Gemeente Zwolle heeft subsidie verleend aan vier culturele organisaties voor een kunstactiviteit. Het gaat om Stichting KRIJT, Stichting Linea Rekta, Stichting Brother Till en Stichting Meraki. De onafhankelijke adviescommissie cultuur beoordeelde de aanvragen in de tweede ronde van regeling Kunstactiviteiten (professionals) dit jaar. Het advies van de commissie is door het college van burgemeester en wethouders overgenomen. De regeling is bedoeld om professionele kunstprojecten in Zwolle te stimuleren en een divers cultureel aanbod voor een breed publiek mogelijk te maken.
Met Krak en Mik (3+) ontwikkelt theatergezelschap KRIJT een nieuwe fysieke en beeldende voorstelling voor de allerjongsten. De productie sluit aan bij eerdere voorstellingen als JA! NEE! OLÉ!, Brutale Apen en Berend Boekenvreter. KRIJT werkt met speelse en visuele vormen zoals poppenspel, objecttheater en maskerspel, en wil daarmee aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen.
De theaterproductie Coco Chanel neemt het publiek mee door het bewogen leven van mode-icoon Gabriëlle Chanel. Van haar jeugd in een klooster tot de nachtclubs van Parijs, van de Eerste Wereldoorlog tot de Roaring Twenties, en van Chanel No. 5 tot haar omgang met culturele grootheden als Stravinsky, Churchill, Dali en Picasso. Coco Chanel is een royaal drama over identiteit, morele complexiteit en de vraag of een mens meer is dan de som van zijn daden.
In The Power of Love wordt de muziek van Céline Dion ingezet als medicijn tijdens grote, ingrijpende overgangsfases binnen een mensenleven. Op basis van tien persoonlijke verhalen worden de grootste hits van Céline Dion opnieuw geïnterpreteerd. Het tribute-concert heeft daarmee als doel om te tonen hoe muziek niet alleen troost kan bieden, maar levens in tijden van crisis daadwerkelijk kan veranderen. Het is een eerbetoon aan een icoon, en tegelijkertijd een artistieke zoektocht naar de transformerende kracht van muziek.
Thuiskomen is een productie die het vaak onzichtbare proces van thuiskomen na een militaire missie voelbaar maakt. In de theatrale installatie delen vijf veteranen en naasten van veteranen hun persoonlijke verhalen. Bezoekers bewegen in stilte door een legertent, langs vier fases van thuiskomen: van het einde van de missie tot (na)zorg en doorgaan. Geluid, beeld en licht versterken de emotionele beleving. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, uitwisseling en reflectie.