Activiteiten in Zwolle onder vlag Orange the World op Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Geweld tegen vrouwen is onacceptabel
Geweld tegen vrouwen is onacceptabel
Foto: Pixabay

In het kader van de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen worden vrijdag 25 november diverse activiteiten gehouden. De dag is uitgeroepen om aandacht te vragen dat maar liefst één op de drie vrouwen wereldwijd te maken krijgt met geweld.

Jaarlijks wordt deze belangrijke dag ondersteund door de campagne Orange the World. Ook de gemeente Zwolle doet dit jaar weer mee met de campagne. Vrijdag hijst wethouder Dorrit de Jong hiervoor een vlag op het Stadhuisplein. Ook op andere plekken in de stad wordt de vlag gehesen. Naast de vlaggen worden er verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van Orange the World. De campagne eindigt op 10 december.

Dorrit de Jong: ‘Ik vind het een onvoorstelbaar hoog aantal: 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met geweld. Dichterbij dan je denkt en ook in Zwolle. Hier moeten we blijvend aandacht voor hebben en actie tegen ondernemen. Ik nodig iedereen uit deel te nemen aan de activiteiten die we deze weken in Zwolle organiseren.”

Expositie Hear Me Now en debatavond

Van 24 november tot en met 7 december is de expositie Hear Me Now te zien bij Stadkamer Centrum in Zwolle. Hear Me Now is een expositie waarin 12 vrouwen centraal staan die zich uitspreken tegen seksueel geweld. Op dinsdagavond 6 december zal er in de Stadkamer een debatavond plaats vinden rondom dit thema. Het programma duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Zowel de expositie als de debatavond zijn gratis te bezoeken.

Wandeling door de stad

Door Zonta Zwolle wordt ook dit jaar weer een wandeling georganiseerd langs verschillende vrouwenbeelden in de stad om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. De wandeling start op 1 december om 19.15 uur voor theater de Spiegel, Spinhuisplein 14 in Zwolle. Verzamelen van 19.00 uur. Iedereen is van welkom om mee te lopen. Deelname is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen