Hoeveel Zwollenaren ontsnappen op donderdag 24 november uit de klimaat escaperoom?

Foto: Adapt or BTrapped

Winkelend publiek dat op de koopavond van donderdagavond 24 november de binnenstad is welkom voor een ontsnappingspoging uit de klimaat escaperoom Adapt or BTrapped. Deze staat opgesteld bij de ingang van Academiehuis | Grote Kerk aan het Grote Kerkplein in Zwolle ter gelegenheid van het Europese symposium CATCH ’22. Deelname is gratis.

De escaperoom Adapt or BTrapped is behalve een spannende ontsnappingsuitdaging leerzaam. Spelers krijgen op een speelse manier ideeën om hun leefomgeving te vergroenen. Want de klimaat escaperoom raakt een actueel thema in Zwolle. Steeds vaker hebben we te maken met langdurige hitte, droogte en stortbuien. Daarom moeten we ons aanpassen en op eigen terrein veel meer klimaatmaatregelen nemen, vooral actief meer groen aanleggen. Het maakt de stad mooier, aangenamer en gezonder.

Tussen 17:00 – 20:00 uur kan iedereen proberen om met een groepje van 4, maximaal 5 mensen binnen 20 minuten te ontsnappen. De escaperoom is leuk én je steekt nog iets op over het klimaat. De minimum leeftijd is vanaf 12 jaar, al wordt de escaperoom ook gewaardeerd door ouders met jongere kinderen.

De escaperoom kon gebouwd worden door Zwolle, in samenwerking met Climate Campus, dankzij het Europese samenwerkingsproject CATCH. Dat is een Interreg project waarin Zwolle meedoet met 7 andere Europese steden om zich versneld aan te passen aan de klimaatverandering. Deze steden hebben met Zwolle gemeen dat ze laag liggen. Daardoor lopen ze sneller risico op wateroverlast en schade door stortbuien. Het zijn steden in Zweden, Denemarken, Engeland, Duitsland, Belgie en Nederland.

Het CATCH ’22 Symposium dat op donderdag 24 november plaatsvindt in het Academiehuis | Grote Kerk is ter ere van vijf jaar Europese samenwerking door Zwolle en de andere steden. In dat symposium laten de steden uit het CATCH project aansprekende voorbeeldprojecten zien, die aantonen dat we klimaatadaptatie echt kunnen versnellen. Zo is met Europees geld en samenwerking de stadsbeek terug in Enschede en is het Pinkeltjesplein sterk vergroend. In Vejle is een sportpark geschikt gemaakt als enorm water overloopgebied, dat deze Deense stad beschermt tegen overstromingen. En er is een Adapt My City tool ontwikkeld voor steden om klimaatadaptatie te helpen versnellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen