Zwollenaren kunnen luiers en incontinentiemateriaal gratis wegbrengen

Foto: Pixabay

Zwollenaren met luiers en incontinentiemateriaal kunnen dit vanaf 22 november gratis wegbrengen. ROVA plaatst hiervoor de komende weken verzamelcontainers verspreid over de wijken. Wie de containers wil gebruiken, kan daarvoor toegang aanvragen bij ROVA.

Wethouder Paul Guldemond: ‘Luiers en incontinentiemateriaal zorgen voor extra restafval, vaak zonder dat mensen er veel aan kunnen doen. Dankzij aparte containers hoeven inwoners dit niet meer met hun restafval weg te gooien. Dat scheelt hen geld, wanneer in 2023 het tarief op restafval ingaat.’

Toegang aanvragen

Elke inwoner met luiers of incontinentiemateriaal kan de containers gebruiken. Wel moet toegang tot de containers worden aangevraagd via www.rova.nl/luierszwolle of door te bellen naar (038) 427 37 77. Iedere luiercontainer is dan in Zwolle te gebruiken. Op deze manier kan iedereen kiezen vooreen container die op een handige route ligt. De luiers en incontinentiemateriaal moeten in speciale zakken in de containers. Die zakken zijn gratis ophalen bij de GRIP-wagen van ROVA, het milieubrengstation, het stadhuis, het stadskantoor en de wijkservicepunten.

Met het plaatsen van de containers bereidt de gemeente Zwolle zich alvast voor op het recyclen van de luiers en incontinentiemateriaal. Nu is er nog maar één fabriek in Nederland die dat doet. Die heeft vooralsnog niet genoeg ruimte om meer luiers en incontinentiemateriaal te verwerken. Totdat er meer mogelijkheden komen, wordt het materiaal daarom nog verbrand.

Kijk op www.rova.nl/luierszwolle voor meer informatie over de locaties en het gebruik van de containers. Of haal een folder op bij de GRIP-wagen van ROVA, het milieubrengstation, het stadhuis en stadskantoor en de wijkservicepunten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen