Nationale Klimaatweek startschot voor vier klimaatburgemeesters in Zwolle

Spencer Roozenboom, Ellen van Oost, Selma Laarman en Koos Wijbenga. Inzet: Jean Frantzen
Spencer Roozenboom, Ellen van Oost, Selma Laarman en Koos Wijbenga. Inzet: Jean Frantzen
Foto: Gemeente Zwolle

Dat klimaat een belangrijk onderwerp is voor de inwoners van Zwolle, is goed zichtbaar. Via de website van Nationale Klimaatweek zijn er maar liefst vier nieuwe klimaatburgemeesters aangemeld. In de Nationale Klimaatweek die duurt tot 6 november 2022 draagt de huidige klimaatburgemeester van Zwolle, Spencer Roozeboom het stokje over aan vier nieuwe klimaatburgemeesters.

Spencer Roozenboom is als Zwolse Klimaatburgemeester bijzonder actief geweest. In het afgelopen jaar inspireerde hij vele mensen tot vergroening en verduurzaming. Met verschillende collectiviteitsacties vanuit ‘Stadshagen en Zwolle doet Groen’ werden Zwollenaren aan een betaalbare zonnepaneleninstallatie en/of voordelig biodivers groendak geholpen. Hij is één van de trekkers van het Stadshagerbos. Een toekomstig bos dat aan de rand van Stadshagen moet verrijzen, waarbij veel bomen toegevoegd zullen worden voor verbetering van biodiversiteit en toename van CO2-opname. Honderden Stadshagenaren doen hieraan mee.

Spencer Roozenboom draagt in de Nationale Klimaatweek het stokje over aan vier nieuwe klimaatburgermeesters. Dit zijn Ellen van Oost, Koos Wijbenga, Jean Frantzen en Selma Laarman.

Ellen van Oost gelooft in de kracht en het belang van lokale bewonerscollectieven en een integrale wijkaanpak. Als klimaatburgemeester wil zij meehelpen aan het bouwen van een brede, sterke klimaatbeweging van onderop. Selma Laarman is dagelijks bezig met het activeren en inspireren van de jongere generaties. Zij wil zich inzetten om bewustzijn te creëren en een positieve impact te maken. Koos Wijbenga is zeer actief met het verduurzamen van de wereld om zich heen zowel privé als in werk. Koos is gemotiveerd om de aarde leefbaar te houden voor kinderen en kleinkinderen. Voor Jean Frantzen is de natuur zelf zijn grootste inspiratiebron. Jean wil vooral bijdragen door kennis te delen en mogelijkheden aan te dienen om de stad groener en natuurinclusiever te maken.

De vier klimaatburgemeesters hebben op verschillende duurzaamheidsgebieden kennis waarmee ze elkaar versterken en samen vorm gaan geven aan het klimaatburgemeesterschap voor 2023. Klimaatburgemeesters denken en helpen graag mee, heb je een goed idee of vragen, neem contact op: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen