Warm Thuis Zwolle helpt mensen met een laag inkomen

Door het aanbrengen van energiebesparende middelen kan de verwarming wat omhoog
Door het aanbrengen van energiebesparende middelen kan de verwarming wat omhoog
Foto: Pexels

Zwollenaren met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen hulp krijgen bij het energiezuiniger maken van de woning. Door de forse stijging van de energieprijzen hebben de gemeente Zwolle, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en initiatieven in buurten en wijken de handen ineen geslagen. De hulp is mogelijk door een eenmalige bijdrage van de rijksoverheid aan de gemeente.

Onder de naam Warm Thuis Zwolle krijgen inwoners met een laag inkomen gratis hulp en materialen om hun huis energiezuiniger te maken. Dit gebeurt door kleine maatregelen aan te brengen, zoals een waterbesparende douchekop, het dichten van kieren en het aanbrengen van radiatorfolie. Ook krijgen inwoners advies van een energiecoach en gratis hulp van een klusser bij het aanbrengen van de kleine maatregelen. Meestal is dit iemand uit de buurt. De gemeente helpt daarnaast een kleine groep woningeigenaren die het financieel moeilijk heeft. Bij hen worden kosteloos grote maatregelen in de woning aangebracht, zoals gevelisolatie of HR++ glas.

Slecht geïsoleerde woningen eerst

Wethouder Energietransitie Arjan Spaans: “Warm Thuis Zwolle is een prachtig initiatief. Het helpt inwoners echt met het duurzamer maken van hun huis. En dat is financieel aantrekkelijk, want voor energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Het kan dus behoorlijk schelen in de energielasten, juist ook voor de lange termijn.”

Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Steeds meer inwoners hebben te maken met stijgende (energie)prijzen en kunnen daardoor moeilijker rondkomen. Met een beter geïsoleerd huis valt behoorlijk wat te besparen op de energiekosten. Warm Thuis Zwolle pakt hiermee energiearmoede aan bij de bron.”

Vanaf 17 oktober kunnen inwoners via warmthuiszwolle.nl kijken of ze in aanmerking komen voor gratis hulp en zich aanmelden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen