Winkelgebied Diezerbrink klaar: eerste Diezerbrinker hoefje voor wethouder René de Heer

Winkeliersvoorzitter Annet Kroes en wethouder René de Heer
Winkeliersvoorzitter Annet Kroes en wethouder René de Heer
Foto: Gemeente Zwolle

Uit handen van Annet Kroes ontving wethouder René de Heer de eerste spaarkaart ‘Het Diezerbrinker Hoefje. René de Heer bood andersom een hoefijzer aan dat teruggeplaatst wordt in het gebied. Hiermee sloten ze samen de werkzaamheden aan de Vechtstraat, Thomas à Kemipsstraat, de Brink en een deel van de Rhijnvis Feithlaan af.

‘We zijn heel blij met de verbeteringen van ons winkelgebied’, aldus Annet Kroes als voorzitter ondernemersvereniging Diezerbrink. ‘’Onze klanten reageren heel positief. De bereikbaarheid van de winkels en het fietsparkeren zijn heel goed geworden en het is groener en nog gezelliger geworden. Het nodigt echt uit om rond te lopen of even te gaan zitten.”

René de Heer: ”De verbinding van en naar de binnenstad is veel beter geworden en is de Diezerbrink levendiger en veiliger geworden. De werkzaamheden zijn afgerond en zou feestelijk afgesloten worden met de buurt. Helaas lukt dat nu niet om samen te vieren.”

Schagen Infra voerde de wegwerkzaamheden in winkelcentrum uit. De aannemer versmalde de rijbanen van de Vechtstraat en de Thomas à Kempisstraat. Ook ligt er in beide straten nieuwe hemelwaterriolering. Zo is er meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Ook een deel van de Brink viel binnen het projectgebied. Hier is het straatwerk vernieuwd van zowel de rijbaan, de voetpaden en de parkeerplaatsen.

Vechtstraat éénrichtingsweg

Een van de veranderingen is dat het winkelgedeelte van de Vechtstraat een éénrichtingsweg is geworden. Vanaf de Thomas à Kempisstraat kan verkeer de straat inrijden. Aan een kant van de weg zijn parkeerplaatsen voor auto’s aangelegd. De andere zijde is ingericht voor het parkeren van de fiets.

‘‘De Diezerkade, Thomas á Kempisstraat en de Vechtstraat zijn momenteel ook gezellig verlicht. Dat maakt het extra sfeervol om hier te komen winkelen.’’

In september stemden de ongeveer 110 Diezerbrink ondernemers opnieuw voor de BIZ (Bedrijven Investerings Zone). ‘’In het bijbehorende plan staat ook dat we meer met klantbinding willen doen’’, zegt Annet Kroes. ‘’Daarom zijn we deze ‘Diezerbrinker Hoefijzertjes’ spaaractie gestart. Als klanten iets kopen bij één van de winkels of horecazaken in Diezerbrink krijgen ze een hoefijzertjes stempel. Bij 10 stempels is de kaart vol en kan bij één van de bussen ingeleverd worden. Klanten maken dan kans op een goodie bag ter waarde van € 50, vol Diezerbrink producten. De actie loopt tot 19 december.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen