Kom kijken: hoe gaat de Passerelle eruit zien

Hoe gaat de Passerelle eruit zien?
Foto: Gemeente Zwolle

Het definitieve ontwerp van de Passerelle is klaar. Kom woensdag 13 oktober om 19.30 uur bij Brainz aan het Lubeckplein 68 kijken.

De Passerelle is de loopbrug die over het spoor loopt en het centrum verbindt met de spoorzone. De brug is een belangrijke aanjager van de ontwikkeling van de Spoorzone, en brengt twee werelden bij elkaar. En dat op een duurzame manier. De nieuwe brug wordt namelijk heel duurzaam gebouwd, er komt volop groen op en er is zelfs plek voor water. Daarmee is station Zwolle in de toekomst niet alleen het groenste station van Nederland, maar ook een station waar je als Zwollenaar, bezoeker of reiziger graag bent. In 2023 start de bouw van deze eerste Nederlandse duurzame ‘straat’ over het spoor.

Tijdens het Spoorcafé blikt het Spoorzone-team eerst samen met de bezoekers terug op het vorige Spoorcafé, en worden zij bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied ten zuiden van het station, waaronder het Hanzekwartier. Daarna vertellen medewerkers van  gemeente Zwolle, ProRail en de architecten het over het bijzondere ontwerp van de passerelle. Vervolgens kunnen de bezoekers met leden van het ontwerpteam in gesprek over de architectuur en de duurzaamheid van de brug.

Het ontwerp van de unieke loopbrug is nu klaar om voor te leggen aan de Zwolse gemeenteraad. Begin dit jaar stelde de raad al het zogenoemde ‘Beeldkwaliteitsplan Passerelle’ vast. Hierin staat op hoofdlijnen hoe de brug er uit komt te zien. De schetsen die er toen waren, zijn gedeeld met de stad en diverse betrokkenen. De kijkers van het Spoorcafé vroegen bijvoorbeeld aandacht voor de toegankelijkheid en de veiligheid. Reacties uit de stad hebben geleid tot een aangescherpt ontwerp, dat nu klaar is voor besluitvorming.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden