Flits-Woonprotest PvdA: ”Zwolle is klaar voor meer betaalbare woningen!”

Patty Wolthof (met blauwe jas) vraagt om actie op de woningmarkt
Patty Wolthof (met blauwe jas) vraagt om actie op de woningmarkt
Foto: PvdA Zwolle

‘Is Zwolle wel klaar voor high-end-vastgoed?’ Aan de Thorbeckegracht klonk een luidkeels NEE! De PvdA ging met zo’n twintig mededemonstranten de straat op. Het was een Flits-Woonprotest. “Wat ons betreft het eerste protest van velen in Zwolle! Want Zwolle heeft juist meer betaalbare woningen nodig!” zegt PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof.

“Nu is de tijd om je te laten horen tegen de oneerlijke verdeling op de huizenmarkt,” zegt Wolthof. “Huizen moeten worden gebouwd voor mensen, niet voor winst. Voor al die Zwollenaren gaan we straat op. Vandaag en in de toekomst. Het stadsbestuur kán en móet andere keuzes maken om de tweedeling in de stad tegen te gaan. Een keuze voor meer betaalbare huur- en koopwoningen.”

De afgelopen jaren vroeg Patty Wolthof als raadslid al vele malen in de Zwolse gemeenteraad aandacht voor starters zonder uitzicht op een koopwoning, huurders die uitgemolken worden en studenten die een fatsoenlijke kamer zoeken. Maar ook voor ouderen, en ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen.

Wolthof: ”Daarom vonden wij de Thorbeckegracht een mooie symbolische startplek voor de demonstratie: om antwoord te geven op die vraag die daar aan een van de gevels prijkt. Namelijk, of Zwolle wel klaar is voor high-end vastgoed? Nou, nee dus.” Aansluitend trok de optocht met zo’n twintig demonstranten waaronder ook SP en GroenLinks, door de binnenstad waar ze vanaf de terrassen een luid applaus ontvingen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen