Wethouder William Dogger plant de eerste van 172.500 bloembollen voor een fleurig en vooral kleurig Zwolle

William Dogger (lekker op de trekker) bij het planten van de eerste bollen
William Dogger (lekker op de trekker) bij het planten van de eerste bollen
Foto: Gemeente Zwolle

Wethouder William Dogger staat helemaal achter het idee om de biodiversiteit in Zwolle te vergroten. Hij plantte de eerste van de maar liefst 172.500 bloembollen die de ROVA de komende tijd gaat planten.

Het is de bedoeling dat de bloembollen verspreid door het hele jaar bloeien. Dat is vooral goed voor de insecten zodat ze het hele jaar voeding kunnen halen uit de planten.  De diversiteit aan bloembollen helpen verschillende insecten, waaronder bijen. De bloemen voorzien de insecten van voeding en bieden een schuilplaats. Het bollenmengsel dat door ROVA zorgvuldig is uitgezocht geeft bloemen die al vroeg in het seizoen bloeien. Dit is de periode dat de planten en struiken nog geen stuifmeel en nectar geven. Met het planten van de bollen zorgen ROVA en de gemeente er daarmee voor dat de insecten direct na de winter al voedsel kunnen vinden.

Stukje buitengeluk

William Dogger: “Ik vind het mooi dat we steeds meer doen om de biodiversiteit te vergroten. Zo krijgen insecten meer kans om te overleven. Hopelijk vermeerderen ze daardoor weer. De bloemenvelden zijn niet alleen goed voor insecten, het is ook nog eens prachtig om naar te kijken. Mijn tip is dan ook om er eens langs te wandelen als het straks in bloei staat. Een puur stukje buitengeluk!”

Plantmachines

Het planten van de bloembollen wordt gedaan met een plantmachine. De bollen worden voor nu verspreid op de hoek van de Burgemeester Drijbersingel en Stenen Pijp, de Pannekoekendijk, Milligerlaan en Mastenbroekerallee.

Biodiversiteit

Het vergroten van de biodiversiteit is een wereldwijde uitdaging. Een goede biodiversiteit zorgt voor onder andere voor voldoende insecten en gezonde ecosystemen. Daarom is het van groot belang dat we hier zoveel mogelijk aan bij te dragen, ook op kleinere schaal en in de bebouwde kom. Hier zet gemeente Zwolle zich, als partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, dan ook hard voor in.

Milieukeurmerk

Alle bloembollen zijn gekweekt volgens het millieukeur. Dit houdt in dat de bollen biologisch geteeld zijn en dat geen neonicotinoïden toegepast zijn op de bloembollen. Bollen zonder milieukeur worden behandeld met dit bestrijdingsmiddel, dat giftig is voor de bijen. Om deze reden is bewust gekozen voor bloembollen met milieukeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen