Grondstoffen inleveren kan gemakkelijk en dichtbij: Check de GRIP-kaart!

Met de GRIP-kaart meer grip op afval
Foto: Gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle werkt samen met ROVA aan de uitrol van het gemeentelijk Grondstoffen-plan Zwolle 2017-2020 “Zwolle Zonder Afval”. Om inwoners te helpen bij een Zwolle zonder afval is op 20 december 2018, in navolging op de GRIP-wagen, de GRIP-kaart gelanceerd.

Deze online kaart laat in één oogopslag de dichtstbijzijnde locaties zien waar Zwollenaren hun overtollige grondstoffen kunnen inleveren. De kaart is voor iedereen beschikbaar via zwolle.nl/gripkaart. Met de GRIP-kaart willen de gemeente en ROVA stimuleren afval en grondstoffen zoveel mogelijk te scheiden, zodat de grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Grip-kaart

Veel van het afval kan nog prima gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Zo kan van oud textiel weer nieuw textiel gemaakt worden. Op veel locaties in Zwolle kan men versleten, kapotte, herbruikbare en/of recyclebare spullen en gebruiksartikelen inleveren. Om inwoners van Zwolle te helpen deze locaties te vinden is de GRIP-kaart bedacht (zwolle.nl/gripkaart). De GRIP-kaart laat in één oogopslag de inzamelpunten zien. Hiermee worden inwoners van Zwolle geholpen bij het apart inleveren van grondstoffen, zodat deze bruikbare spullen niet bij het restafval eindigen en verbrand worden. Zo verminderen alle Zwollenaren samen de afvalberg en dragen bij aan een groene samenleving.

GRIP-wagen

Op de GRIP-kaart staan ook de locaties van de GRIP-wagen. De GRIP-wagen is één van de inleverpunten waar men terecht kan met kleine hoeveelheden grondstoffen die niet in de (ondergrondse) container horen, zoals kapotte borden, piepschuim of een restje laminaat. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle, zodat inwoners van Zwolle gemakkelijk en dichtbij kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval kunnen inleveren.

Informatiepunt

Voor meer informatie over afval en grondstoffen kan men ook terecht bij de GRIP-kaart en de GRIP-wagen. De medewerkers van de GRIP-wagen staan klaar om vragen te beantwoorden.

Meer informatie over een Zwolle zonder afval is te vinden op www.zwollezonderafval.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden