Hoe ga je het afval in het Wezenlandenpark te lijf?

De vuilnisophaler is onderweg naar het Wezenlandenpark
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Het is logisch dat je niet met een gloeiend hete barbecue onder de arm naar huis gaat. Lekker barbecuen in het Wezenlandenpark, maar waar laat je de rommel? De afvalbakken zijn te klein, dat is zeker.

Wie in de vroege ochtend na een zomerse avond door het Wezenlandenpark loopt kan het niet ontgaan: de afvalbakken zitten overvol en de resultaten van een avondje barbecuen liggen er naast. Etensresten, blikjes, flessen en wegwerpbarbecues zijn de stille getuigen van een gezellig avondje in het park.

Afvalbeleid

De gemeente Zwolle heeft gekozen om het aantal afvalbakken te verminderen. Dat is een keuze die is gemaakt. Er valt over te discussiƫren of dit een juiste keuze is geweest, met name in het Wezenlandenpark. De stille getuigen bewijzen dat er teveel aan rommel is of dat de afvalbakken te klein zijn. In ieder geval ligt het park bezaaid met rommel en de resultaten van een gezellige avond in het park.

Wezenlandenpark

Het Wezenlandenpark is een perfecte locatie om een gezellige avond met elkaar door te brengen. Het weer is broeierig, de dorst en honger zijn groot. Er wordt wat gedronken, gebarbecued en waar moet je na afloop met de rommel naar toe? Het lijkt uiteindelijk een kip en ei-discussie. Wie spullen meebrengt kan het meenemen naar huis. Maar je gaat niet met een gloeiend hete barbecue weer huiswaarts. Wellicht is een centrale ondergrondse container een oplossing? Het ROVA-pasje mee om de container te openen? Dan is er in ieder geval voldoende capaciteit om het afval kwijt te raken.

Ophaaldienst

De oplossing lijkt voorlopig te zijn gevonden om een man met wagen door het park te laten rijden en de rommel op te ruimen. Al voor acht uur in de ochtend rijdt de vuilnisophaaldienst richting het park. Wellicht is dit de oplossing. In ieder geval zijn vogels en honden (en natuurlijk ratten) dolblij dat er afval door het park verspreid ligt. Zij ‘ontbijten’ met de achtergebleven voedselresten.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen