Zwolse toptalenten in De Wilde Deerne

De cast van de Wilde Deerne, een musicalspektakel van jewelste
De cast van de Wilde Deerne, een musicalspektakel van jewelste
Foto: Erik Franssen

ZWOLLE – Maar liefst 150 talenten deden auditie naar een rol in de stadsproductie De Wilde Deerne. Er zijn 46 spelers gekozen voor de dragende rollen.

Naast hen zijn vele talentvolle Zwollenaren te zien in verscheidene scènes met expertise in diverse disciplines. De cast, bestaande uit 9 (semi) amateurs, 9 professionele acteurs en 28 Zwolse jonge talenten, start onder regie van Ko van den Bosch, Elout Hol en Jolmer Versteeg met repeteren vanaf 9 april tot en met 10 mei. “Talent hebben is één ding, maar je kwetsbaar durven opstellen en er vol voor gaan, dat zie ik bij de spelers in Zwolle” aldus Ko van den Bosch. De familievoorstelling wordt gemaakt voor en door Zwollenaren en gaat 11 mei in première.

De rollen

In de voorstelling ziet het publiek ‘de Deerne’ in verschillende leeftijden. Ze neemt je mee op haar pad de wijde wereld in. Hier ontmoet ze verschillende soorten mensen en groepen waaronder ‘de feeksen’ van Zwolle. In de voorstelling schetsen zij de manier waarop sommige jongeren nieuwelingen bekijken en beoordelen. De rol van ‘Wilde Deerne’ wordt vertolkt door in totaal 11 meisjes en jonge dames. De hoofdrol is vergeven aan Lune van der Meulen. Lune speelde afgelopen jaar o.a. een rol in de tv-serie Jeuk van BNN. Overige bekende Zwolse acteurs zijn Elout Hol (Historicus) van Theater Gnaffel, Willemijn de Jonge (Ontvoerster), Karlijn Koel (Moeder), Jovan Avramoski (Sprinkhaan), Toos Ligtenberg en Freek van der Heide (Barones en Baron van Kranenburg) en van TEN Producties Jules van Rijn (Sprechhund/ gids Deerne) en Corien Feikens (Takkewijf en spelcoach).

Kostuums

Het ontwerpersduo Bert Feddema en Reindert Kruse is verantwoordelijk voor de productie van alle theaterkostuums. Met een grote groep vrijwilligers en studenten uit Zwolle richten ze de Statenzaal in de binnenstad in als atelier. Vanaf 15 februari gaan ze aan de slag om de cast en alle figuranten in ‘Wilde Deerne’ sfeer om te toveren. Iedereen is welkom en kan helpen bij het naaien van de kostuums of om een kopje koffie te komen drinken en nieuwe mensen te leren kennen.

Voor en door Zwollenaren

De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster, met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters. Het muziektheaterspektakel speelt van 11 mei t/m 3 juni op locatie.

Het verhaal van De Wilde Deerne

Het muziektheaterspektakel is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje dat exact 300 jaar geleden in Zwolle werd gevonden. Ruim 16 jaar heeft het meisje alleen in de bossen geleefd. Ze kon niet praten en at alleen plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoonde ze toch typisch menselijk gedrag. Ze werd gevangen en enige tijd verzorgd door de Zwolse pleegmoeder, de weduwe Van Orten. Het door de media opgepikte verhaal brengt het meisje uiteindelijk terug bij haar moeder in Antwerpen. Het muziektheaterspektakel toont een moderne vertelling van dit verhaal. Een absurd- poëtisch sprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid.

Lees ook: Het wilde vrouwmens van Kranenburg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen