Zwollenaren gaan ‘viral’ op internet

Hessel Boschma (trompet) en Hans Jansen op piano in het station van Zwolle
Hessel Boschma (trompet) en Hans Jansen op piano in het station van Zwolle
Foto: Still Dumpert

Zo maar even spelen op het station in Zwolle en daarmee een internethit worden. Dat lukte pianist Hans Jansen en trompettist Hessel Boschma dit weekeinde met een hit van U2, with or without you.

Hans Jansen had daarvoor al de hit van Chis Isaak (Wicked games) gespeeld en dat filmpje is inmiddels al bijna 350.000 keer bekeken. Vervolgens werd de U2-hit ingezet waarbij Hessel Boschma op trompet zijn aandeel meeblies en ook dit filmpje op Dumpert wordt massaal bekeken. De teller staat inmiddels op dit 80.000 hits. De beide Zwollenaren kunnen rekenen op massale bijval van de lezers van de website.

Docent

Jansen, in het dagelijks leven docent gastheerschap bij Landstede, is zich rot geschrokken nadat dit weekeinde zijn telefoon roodgloeiend stond van alle reacties. Hij speelt met de regelmaat op de piano in de stationsdoorgang. Dat doet hij het liefst in de late avond of nacht.

Spelen

Hans Jansen heeft altijd de drang op een piano te spelen. Hij heeft op veel plaatsen in de wereld gespeeld en bezit daarvan een flinke verzameling foto’s. Op het facebookaccount van de Fries Hessel Boschma is te zien dat hij trompet speelt bij Brasspack en The Johnny London Galaxy. 

Kijk het filmpje with or without you

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen