IJsbeeldenfestival Zwolle laat zien hoe mooi de wereld is

Een van de ijscarvers aan het werk met een kunstwerk
Een van de ijscarvers aan het werk met een kunstwerk
Foto: IJsbeeldenfestival Zwolle

Het Nederlands IJsbeeldenfestival in Zwolle is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Na twee gemiste edities, gaat het evenement dit jaar eindelijk weer door, deze keer met een verwonderlijk thema. Het grootste ijssculpturen festival van Europa wordt gehouden van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023.

Het Nederlands IJsbeeldenfestival staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘What a wonderful world’. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, willen we een tegengeluid laten horen. Organisator Eric Boekaart: ”Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest.” Het Nederlands IJsbeeldenfestival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De maar liefst 45 ijskunstenaars vertalen dit thema naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. ‘Special effects’, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn.

Een nieuw record

Het Nederlands IJsbeeldenfestival nodigt de allerbeste ijskunstenaars ter wereld uit om deel te nemen aan dit unieke evenement. Deze carvers reizen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland af: vanuit Canada en Amerika, tot aan Polen, Finland en Oekraine. De 45 internationale kunstenaars zijn vanaf begin december twee weken lang aan heet werk met de ijs- en sneeuwbeelden. Bij een temperatuur van -10 graden C°, verwerken zij dit jaar een record hoeveelheid sneeuw en ijs, in de vrieshal van 1.200 m².

Tips voor het perfecte dagje uit

Bezoekers van het Nederlands IJsbeeldenfestival kunnen in de speciale ijsbar genieten van een ijskoude versnapering, óf juist even opwarmen met een warme chocolademelk, in het verwarmde restaurant. Wie nog meer uit zijn dag wil halen, kan het Nederlands IJsbeeldenfestival goed combineren met een bezoek aan de Hanzestad Zwolle. Een speciale bus brengt de bezoekers gratis van het evenement, naar de binnenstad van Zwolle. Hier is te genieten van een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, prachtige musea en sfeervolle restuarants en cafés. Ofwel: een stad die meer dan de moeite waar is om ontdekt te worden! Naast de IJsselhallen en het stadscentrum, stopt de gratis pendelbus ook op station Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen