Marc Schulte als prins Libra I is 66e Prins der Eileuvers en jubileum Stadsprins van Sassendonk

Carnavalsprins Libra I geflankeerd door de adjudanten adjudanten Tandje en Bandje
Carnavalsprins Libra I geflankeerd door de adjudanten adjudanten Tandje en Bandje
Foto: De Eileuvers

Zwollenaar Marc Schulte (55 jaar) is gepresenteerd als de 66e Prins der Eileuvers en Jubileum Stadsprins van Sassendonk. Hij zal Sassendonk ‘Prinselijk’ voorgaan als Prins Libra I. Hij was in 2009/2010 adjudant Tom Tom van Prins Martinus I. Daardoor en daarna trad hij dan ook toe tot het Adjudantenslim, en juist de loyaliteit aan dit carnavalsgezelschap maakte dat hij zijn keuze niet direct wilde en kon maken.

Marc Schulte, zijn vrouw Angelique Schulte en hun kinderen maken al vele jaren onderdeel uit van de creatieve carnavalsgroep ‘Ut Swols Koningsuus. Het carnavalsbloed stroomt hen al vele jaren door de aderen. Zij hebben samen drie kinderen. Eén van de dochters, Els, is in 2012 jeugdprinses van Sassendonk geweest.

Marc Schulte is trots en verbonden aan het adjudantenslim. Maar na een aantal ‘gewogen momenten’ en ‘bezinningen’ – de Prins is tenslotte Weegschaal van sterrenbeeld – nam hij daadkrachtig de uitdaging aan en zei volmondig ‘Ja ik wil!’ .

De nieuwe jubileum stadsprins motiveert zijn naam ‘Libra I’ door de combinatie van zijn sterrenbeeld en zijn keuze voor het werkveld van weegsytematiek. Samen met een compagnon is hij eigenaar van een dynamisch bedrijf in weegsystemen,

Prins Libra I heeft twee adjudanten aangesteld, een mannelijke en een vrouwelijke. Adjudant Bandje en adjudant Tandje. Adjudant ‘Bandje’ heet in het dagelijks leven Jeroen van Ferneij (53 jaar) en is eigenaar van een bedrijf in fournituren voor de industrie. Hij is getrouwd met Minou van Ferneij en hebben samen twee kinderen. Adjudant ‘Tandje’ heet buiten het carnaval Angelique Jordans (56 jaar). Zij is werkzaam als mondhygiëniste. Zij is getrouwd met Huub Jordans en hebben samen ook twee kinderen. Zij is net als de Prins een fanatiek en gewaardeerd lid van Ut Swols Koningsuus.

“De beide adjudanten houden elkaar en De Prins in evenwicht, zij zijn verantwoordelijk voor de humoristische en financiële balans, zij leggen voldoende ‘gewicht’ in de schaal, hoewel dat niet aan ze af te zien is, maar zij kunnen ook zeker de balans doen doorslaan als dat nodig is”.

“Carnaval is ook het feest van de verbinding”. De Prins heeft vrijdag aan alle aanwezigen symbolisch een polsbandje uitgereikt als teken van verbinding en zal in het komend seizoen vaker de verbinding symboliseren. Hoe kan het ook anders dat na de afgelopen woelige jaren de carnavalsleus van De Prins is:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen