Cultuurtweedaagse: ‘swartin’ Anna komt tot leven

Foto: Keti Koti

Beleef en doe cultuurtweedaagse: beweeg je geschiedenis op 12 november waarbij Keti Koti Zwolle en Wresinski Cultuur Stichting, een Lecture Performance waarin ‘swartin’ Anna tot leven komt. Theatermaker Farida Nabibaks schetst op een persoonlijke manier de ervaringen van haar voormoeders aan de hand van het leven van Anna.

Op deze manier worden deze vergeten levens uit de schaduw gehaald. Voor deze Lecture Performance Feeling the traces of our past ontving Farida Nabibaks, oprichter van Reframing HerStory Art Foundation, de Prodesseprijs 2022.

Zondag 13 november zijn Zwollenaren welkom voor een beweegworkshop geleid door het team van Reframing HerStory Art Foundation, een Theater van de Onderdrukten workshop onder leiding van Marike Minnema. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijke maaltijd omlijst met muziek.

Door middel van samen op een creatieve en beeldende wijze met het thema koloniaal- en slavernijverleden aan het werk te gaan, kan er meer begrip, inzicht en empathie ontstaan naar de erfenis van ons eigen en elkaars verleden. En compassie voor elkaar. In het Hier en Nu!

Aanmelding kan via [email protected]
De locatie is het Wresinski Theater, Floresstraat 21, Zwolle
Lees meer op https://ketikotizwolle.nl

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen