Grootkoor Zwolle zingt kerstconcert met Henk Poort

Opera- en musicalzanger Henk Poort
Opera- en musicalzanger Henk Poort
Foto: Grootkoor Zwolle

Grootkoor Zwolle zingt in december met Henk Poort. De koorrepetities starten in september. Op 15 december is het kerstconcert in de Spiegel als afsluiting van dit project.

Er gaat de komende maanden een aantal malen worden gerepeteerd worden onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. De behoefte aan samen zingen is groot en het is ook nog eens goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit.

“Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, zegt Van der Mei.

Het Grootkoor Zwolle is bestemd voor mensen van 18 jaar en ouder die graag zingen. De koorrepetities worden gehouden op dinsdagavond 20 september, 25 oktober, 15 november, 6 december en een generale repetitie op 15 december. De repetities worden gehouden in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.

Henk Poort

De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 15 december in de Spiegel.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een prachtig theater met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen