Zwolse Beiaardstichting pakt uit in september

Martien van der Knijff, met zijn nieuwe mobiele concertcarillon
Martien van der Knijff, met zijn nieuwe mobiele concertcarillon
Foto: Zwolse Beiaardstichting

De Zwolse Beiaardstichting pakt na twee jaar in september uit met een grensverleggende jubileumprogramma.

Het ANNO-museumtuin is tijdens de beiaardbespelingen van de Peperbus weer toegankelijk als luisterplaats. De beeldverbinding met de Peperbus is hersteld, zodat de beiaardier hoorbaar en zichtbaar is. De stichting ziet vele mogelijkheden voor een mooie en succesvolle coproductie met het museum en stadsbeiaardier Martien van der Knijff, die dit jaar daar ook zijn nieuwe mobiele concertcarillon inzet.

Daarnaast is er ook ditmaal weer samenwerking met het Stadsfestival Zwolle, Open Monumentendag, ArtEZ Conservatorium, het Meander College en andere Zwolse partners. De Beiaardmaand wordt afgesloten met een carillonmarathon in het kader van Zwolle Baroque.

Op vrijdag 2 september luidt Maurits Bunt –een van de jongste beiaardiers van Nederland- het Stadsfestival in vanaf de Peperbus. De aanvangstijd is 15.00 uur.
Op zaterdag 3 september -de tweede dag van het Stadsfestival- is er om 15u een spectaculair optreden door Eric Vloeimans (trompet) en Martien van der Knijff vanaf de Peperbus én in de museumtuin. Om 16:30 uur is er mobiele mini-opera: een korte opera van Joram van Duijn wordt op verschillende plekken in het gebied herhaald door ArtEZ-studenten (compositie, zang) en Martien van der Knijff (concertcarillon).
De volgende twee concerten zijn in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 10 september en worden verzorgd door de beiaardstudenten Jessica Simonetti (12.00 uur) en Jeroen Heijungs (15.00 uur).

Ook de overige optredenden van de Beiaardmaand Zwolle 2022 zijn bekend.

  • Tijdens het 1e jubileumconcert (vrijdag 16 september, 19:30 uur) introduceert de componist Jan-Bas Bollen zijn hypertheremin. Hij speelt samen met de stadsbeiaardier.
  • Zaterdag 17 september (15:30 uur) speelt Paul Maassen weer jazz op het concertcarillon samen met de Bigband van het Meander College onder leiding van Albert Dam.
  • Zaterdag 24 september (15:30 uur) speelt Martien van der Knijff (concertcarillon) samen met het uit studenten samengestelde MICA-saxofoonkwartet.

In het kader van het Festival Zwolle Baroque is er op zondag 2 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur een carillonmarathon. Roy Kroezen, Bob van der Linde en Anne Kroeze bespelen de Taylorbeiaard en er zijn herhalingen van de mini-opera die al op 3 september werd uitgevoerd.

www.zwolsebeiaard.nl

Facebook peperbuszwolle
twitter: @carillonzwolle
instagram: @carillonzwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen