Een bomvol programma met bier, livemuziek, workshops en food. Voor ieder wat wils …

Gezelligheid tijdens het bierfestival in Zwolle
Foto: Mout bierfestival

Het Mout Bierfestival keert van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli terug naar Park de Wezenlanden in Zwolle. Na een aangepaste editie vorig jaar, is het programma dit jaar uitgebreid met onder andere livemuziek in samenwerking met Poppunt Overijssel. Daarnaast zijn er verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud.

“Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van de heren van Rock City uit Amersfoort niet missen, evenals de prachtige bieren van het Amsterdamse Two Chefs Brewing en het Enschedese Stanislaus Brewskovitch. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van The Garden en Mad Scientist”, zegt Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout.

Op Mout Bierfestival Zwolle zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Zo zijn de lokale brouwerijen CHAOS bieren (Wijhe), Davo (Deventer) en Stanislaus Brewskovitch (Enschede) aanwezig.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Two Chefs Brewing, Brouwerij Dockum, Baxbier, De Blauwe IJsbeer en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd, met onder andere The Garden (Kroatië), Mad Scientist (Hongarije) en Mikkeller (Denemarken). Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Muziek

Van de dansbare Balkan-hits van Balkanova Orchestra tot de pure Folk ’n Roll van Jesco, elke dag is er een gevarieerd muziekaanbod. In samenwerking met Poppunt Overijssel zal het podium op zondag zelfs gevuld worden met lokale helden, zoals Selma en Bella Luna. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. Het volledige muzikale programma is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Proeverijen

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is elke dag aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten.

Food

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen! Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden! Als dat niet smullen wordt…

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

  • De Early Beer-tickets voor Mout Bierfestival Zwolle zijn al uitverkocht, reguliere tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl. Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn verkrijgbaar voor €9,50,- (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten).

♦♦♦

  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Of blijf op de hoogte via Facebook of Twitter
  • Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
  • Adverteren op Zwolle.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Zwolle Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Serge Klaassen via de telefoon: 06-36455297 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen