Nederlands IJsbeelden Festival in december terug met What a wonderful world

Foto: IJsbeelden festival

Met What a wonderful world is het IJsbeelden festival in december weer terug. Van 17 december tot en met 5 maart 2023 staat het grootste ijssculpturen festival van Europa weer in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland.

Na twee jaar van afwezigheid vanwege de Corona epidemie durft het Organisatieteam het toch weer aan om een vervolg te geven aan het succesvolle IJsbeelden Festival. Volgens organisator Eric Broekaart waren het moeilijke jaren. “De hele evenementenbranche heeft enorm geleden onder de Coronamaatregelen. Ik ben vreselijk blij dat we daar nu een streep achter kunnen zetten. Afgelopen jaar heb ik één week voor aanvang van de opbouw van het IJsbeelden Festival de stekker eruit getrokken. Achteraf gezien was dit de enige juiste beslissing. Drie dagen later verbood de overheid alle evenementen”.

Het IJsbeelden Festival zal opnieuw worden gehouden bij de IJsselhallen in Zwolle. Waarschijnlijk zal dit de laatste editie zijn op deze locatie. De IJsselhallen moet plaatsmaken voor woningbouw. Waar het IJsbeelden Festival in de toekomst wordt gehouden is nog niet bekend.

Broekaart is blij dat hij in ieder geval nog één jaar in Zwolle kan blijven. “Met mijn organisatiebureau heb ik inmiddels meerdere succesvolle evenementen in Zwolle georganiseerd. Lego World, Het IJsbeelden Festival en Doe’s gek waren hier sprekende voorbeelden van. Met al deze evenementen samen hebben we bijna 1 miljoen bezoekers naar Zwolle getrokken. Deze editie van het IJsbeelden Festival hoop ik over die 1 miljoen bezoekers heen te gaan. Een mijlpaal voor mij en mijn bedrijf.”

Het Nederlands IJsbeelden Festival wil dit jaar inspireren met het thema: What a worderful world. De Sagrada Familia uit Barcelona, Christ the Redeemer uit Rio de Janeiro, The Great Barriererif in gekleurd ijs en Vincent Van Gogh tussen de ingevroren zonnebloemen zullen zichtbaar zijn op het evenement. Het thema wordt nu nog verder uitgewerkt door de 40 internationale kunstenaars die bij dit project betrokken zijn.

Ook bij de carvers is er grote blijdschap dat het IJsbeelden Festival 2022 er weer gaat komen. Het IJsbeelden Festival is voor de carvers een van de weinige ijsbeeldevenementen waarbij er met zoveel ijs in één keer gewerkt mag worden. De carvers komen hiervoor graag naar Zwolle!

IJsbeelden fesitval

17 december 2022 t/m 5 maart 2023

IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle, Nederland

Openingstijden: Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. In de kerst- en voorjaarsvakantie ook op maandag geopend. Buiten de kerst- en  voorjaarsvakantie om  op maandag gesloten.

1 januari: gesloten

Website: www.ijsbeelden.nl 

Ticketverkoop via de website: www.ijsbeelden.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen