Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex met de Vertalingen komen naar Kampen en Zwolle

Paul de Munnik, JP den Tex en Kees Prins
Foto: Sander de Goede

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex – ooit eerder succesvol ‘on the road’ met de theatershow Op Weg Naar Huis vertaalden 20 iconische Amerikaanse popsongs: liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. Op 17 maart spelen ze in de Stadsgehoorzaal in Kampen en 25 maart in de Zwolse schouwburg Odeon.

In het theaterprogramma De Vertalingen gaan de mannen op zoek naar het verborgen verhaal achter elk lied. Het album De Vertalingen vormt een bloemlezing uit de reeks Storyteller Specials, die tussen 2017 en 2021 twee keer per jaar in Amsterdam en Nijmegen werden gehouden. Op die inmiddels gedenkwaardige avonden stond telkens één van 6 bovengenoemde songwriters centraal. De Vertalingen van Prins, de Munnik en den Tex werd begin oktober 2021 opgenomen op Vlieland – live, maar zonder publiek – en werd geproduceerd door Frans Hagenaars. In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Diederik van Wassenaer (viool).

De eerste single van het album is inmiddels uit: De Last, een vertaling van The Weigh van Robbie Robertson. Kees, Paul en JP zingen om beurten de coupletten (en samen in de refreinen). De release van het complete album was 18 februari en op 24 februari de eerste try-out in de Nijmeegse Thiemeloods. Gevolgd door een tweede try-out in Theater de KunstGreep in Oostzaan op 26 februari. In maart en april trekken Kees, Paul en JP vervolgens (begeleid door gitariste Yvonne Ebbers en violiste Allie Summers) langs de Nederlandse theaters. Gastzangeressen zijn – om beurten – Stephanie Struijk en Vera van der Poel. Daarbij komen ze ook naar Kampen en Zwolle.

17 maart 2022
Kampen, Stadsgehoorzaal
Speciale gast: Stephanie Struijk

25 maart 2022
Zwolle, Schouwburg Odeon
Speciale gast: Vera van der Poel

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen