Linda Speulman samen met strijkers Rietveld ensemble spelen muziek Mozart en Dick Kattenburg

Linda Speulman en de strijkers van het Rietveld ensemble
Foto: Jorieke de Fretes

Fluitiste Linda Speulman speelt samen met de strijkers van het Rietveld ensemble, Lis Perry (viool), Richard Wolfe (altviool), Matthias Naegele (cello) en Ella Kamerich (piano) de Mozart Fluitkwartetten en het vrijwel onbekende, jazzy kwartet van Dick Kattenburg. Het concert is op 24 oktober in de Doopsgezinde kerk.

Mozart schreef in totaal 4 fluitkwartetten, ze zijn sprankelend en vol energie en optimisme. In zijn langzame delen is de sfeer juist heel intiem en breekbaar. Linda Speulman: ”Wij maken de combinatie met de veel onbekendere componist Dick Kattenburg (1919 – 1941). Hij was een Nederlandse componist van Joodse komaf. Op slechts 25-jarige leeftijd overleed hij in concentratiekamp Auschwitz. Dit kwartet werd pas 20 jaar geleden door een familielid op zolder gevonden en is hierdoor nog heel onbekend. Het is een bijzonder werk vol met jazzy en neoklassieke invloeden. Een prachtig stuk wat absoluut een podium verdient.”

Het concert wordt gehouden op 24 oktober 2021 in de Doopsgezinde kerk in Zwolle aan de Wolweverstraat 9. Aanvang 15.00 uur. Kaartjes kosten 17,50 per stuk en zijn te verkrijgen via www.lindaspeulman.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen