Kickstart Cultuurfonds: 20.000 euro voor de Fundatie en 74.365 euro voor Zwolse Theaters

Foto:

Goed nieuws voor museum de Fundatie, het krijgt 20.000 euro van Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen. Musea konden een aanvraag indienen om hun museum coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. De Zwolse Theaters krijgen ruim 74.000 euro. Eerder al kreeg poptempel Hedon 41.000 euro.

Hoewel de maatregelen rondom het coronavirus grote consequenties hebben voor de culturele sector, en dus ook voor de projecten die Kickstart Cultuurfonds ondersteunt, wil het fonds zich hard maken voor de ondersteuning van de sector. Inmiddels zijn de twaalf toekenningsrondes van het Kickstart Cultuurfonds allemaal voltooid en bekendgemaakt.

20.000 euro voor Museum de Fundatie

Om de nieuwe tentoonstelling – met onder andere werk van Turner, Rauch, Canova, Van Gogh en Mondriaan – optimaal te kunnen tonen en te kunnen blijven voldoen aan de door het RIVM opgestelde richtlijnen, moet Museum de Fundatie nieuwe aanpassingen doen. Deze aanpassingen zijn gericht op de veiligheid van bezoekers en op het bereiken van meer publiek dan Museum de Fundatie nu – met inachtneming van de nieuwe maatregelen – bereikt. Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie: “Museum de Fundatie is op een goede manier toegankelijk gemaakt in de anderhalvemeter-systematiek. Met deze bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds kunnen we nog een paar kostbare verfijningen aanbrengen die het bijna perfect maken.”

Zwolse theaters: 74.365 euro

Ook is er ruim 74.000 euro voor stichting Zwolse theaters voor het aanpassen van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel in Zwolle aan de 1,5-meter-criteria. Er worden aanpassingen gedaan aan de publieke ruimte, de podia en backstages. Om alles in goede banen te leiden worden er extra publieksbegeleiders ingehuurd. Het gaat totaal om 74.365 euro

Op www.kickstartcultuurfonds.nl zijn alle toekenningen terug te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden