Delic werkt samen met Benjamin Herman op ‘Rise Up’ met zang van zangeres Huda

Rise Up van Get Lukie
Foto: Peter Blom

Producer en kunstenaar Delic, bij het grotere publiek bekend als het brein achter de legendarische hiphopformatie Opgezwolle, verscheen na een lange stilte twee jaar geleden weer op de radar.

Achter de schermen had hij zich toegelegd op zijn passie voor schilderen en reizen, waaruit een uniek project ontstond genaamd ‘Kidnap At The Noodle Shop’. Hij bracht 8 hoofdstukken – elk corresponderend met 8 schilderijen en 8 tracks – samen in een uniek vinylboek. Delic schreef daarmee geschiedenis en onderstreepte hiermee zijn unieke positie in de muziek- en kunstwereld; wereldwijd was dit niet eerder gedaan. De uitverkochte shows en de expositie waren een groot succes, zo werd het meerendeel van de schilderijen op de opening al verkocht.

Delic heeft zijn nieuwe single, inclusief videoclip, ‘Rise Up’ uitgebracht, waarop saxofonist Benjamin Herman en zangeres Huda te horen zijn. Met beide werkte hij eerder al samen.

Benjamin Herman: “Twee jaar geleden heb ik Delic voor het eerst ontmoet bij een optreden in de Melkweg, ik was gelijk onder de indruk van zijn aanpak en visie. Toen hij mij vroeg om mee te spelen op ‘Rise Up’ heb ik geen moment getwijfeld en ik ben echt blij en verrast met hoe mooi de track uiteindelijk is geworden. Delic bewijst wederom zijn veelzijdigheid als producer.”

De vocalen op de track komen van zijn vrouw en creatieve rechterhand Huda, die al te horen was op zijn vorige project. Dan heeft de artiest nog een verrassing: “De vioolsolo op het einde komt uit opnamen die ik 15 jaar geleden maakte met een violist voor het Opgezwolle album ‘Eigen Wereld’.”

Inspiratie

De inspiratie voor Rise Up komt uit Delic’s liefde voor triphop. In de single hoor je invloeden van Portishead en Franse producties, zoals st. Germain en Air. Verder stelt de artiest het zich als doel om mensen met zijn muziek en kunst mee te nemen naar een andere wereld: “Ik vorm met beeld en geluid graag een compleet verhaal, een magische wereld waarin je kunt verdwijnen. In de video heb ik een nieuwe stap gezet in het ‘schilderen met beeld en geluid’. Er zijn urenlange opnamen gemaakt van vallende inkt in een met water gevuld aquarium. Deze wervelende inktbeelden zijn vervolgens geanimeerd en verwoven met o.a. footage die we in Hongkong schoten in 2018.”

Rise Up is het startschot van meerdere releases die zullen volgen van Delic’s hand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden