24 Preludia, Bach vs. nu levende componisten in cultuurschip Thor

De Amsterdamse pianiste Jacqueline vh Frederique
Foto: Cultuurschip Thor

Het uurtje klassiek met een eigentijdse twist in Cultuurschip Thor bevat zondag 7 juli 12 preludes voor piano van Johann Sebastian Bach, afgewisseld met 12 kakelvers geschreven composities van vooraanstaande Nederlandse componisten Het is een gouden idee van de gelouterde Amsterdamse pianiste Jacqueline vh Frederique!

Zij vroeg 24 vooraanstaande Nederlandse componisten om een antwoord te schrijven op de 24 beroemde preludia van J.S. Bach uit het Wohltemperierte Klavier (1722).  Het resultaat is een verrassende avontuurlijke mix van kwalitatief  hoogstaande pianomuziek die op 7 juli om 11.30 op de vleugel van Cultuurschip Thor ten gehore zal worden gebracht door Jacqueline voorheen Frederique.

Om het programma tot een uur te beperken speelt Jacqueline een selectie uit de Preludes van Bach, steeds afgewisseld met eigentijdse antwoorden van onder andere Louis Andriessen, Willem Jeths, Oene van Geel, Morris Kliphuis en de Zwolse componist Ab Sandbrink. Met dit unieke pianorecital luidt Cultuurschip Thor de zomer van 2019 in en wordt alweer het 8ste seizoen afgesloten.

24 Preludia speelt op zondag 7 juli om 11.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 12,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle,

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden