Chamberjazztrio Malnoia verzorgt een StarrJazz concert in cultuurschip Thor

Chamberjazztrio Malnoia
Foto: Cultuurschip Thor

In Cultuurschip thor wordt woensdag 20 maart een bijzondere avond verzorgd door chamberjazztrio Malnoia met een StarrJazz concert. Malnoia is een New York based pianotrio, uitzonderlijk door de combinatie van instrumenten: piano, altviool en basklarinet.

Dit veelgeprezen trio speelt muziek op het snijvlak van klassiek en jazz. Malnoia sleept de luisteraar mee in een aangrijpende muzikale ervaring, die wel beschreven is als ‘hallucinogene kamermuziek’.

Bijzonder trio

Jorn Swart (Groningen 1987) is een pianist en componist, woont en werkt in New York City. Met stadgenoten Benni von Gutzeit (Turtle Island Quartet) en Lucas Pino vormt Jorn een bijzonder pianotrio genaamd ‘Malnoia’. Bijzonder want geen bas en geen drums maar wel altviool en basklarinet. De gelijknamige CD van dit op hoog muzikaal niveau opererende drietal werd onder andere gepresenteerd in VPRO’s Vrije Geluiden. Malnoia laat zich inspireren door componisten als Ravel, Bartok en Hindemith en improviseert ook in meer klassieke stijlen op onnavolgbare wijze. Een concert waarin je meegenomen wordt in weemoedige thema’s die soms ineens omslaan in weerbarstige improvisaties of in sprankelende romantiek.

  • StarrJazz met ‘Malnoia’ op woensdag 20 maart begint om 20.30 uur. Entree is 15 euro. Kaarten via de www.cultuurschipthor.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden