250.000 euro voor Museum de Fundatie Summerstage

Museum de Fundatie ontvangt een cheque van 250.000 euro voor het organiseren van zomerconcerten
Foto: Bankgiro Loterij

Feest voor museum de Fundatie, het ontvangt maar liefst een bedrag van 250.000 euro. Dat maakte De Bankgiro loterij bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Museum de Fundatie ontvangt een extra bijdrage van 250.000 euro voor het organiseren van concerten in de tuin van Kasteel Het Nijenhuis in Heino.

Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De kasteeltuin is het gedroomde decor voor een reeks zomerconcerten, georganiseerd door Museum de Fundatie. De line-up bestaat steeds uit acts die de verbinding zoeken met de collectie of een tentoonstelling. Zo versterken de componenten elkaar en levert de combinatie historie, kunst en muziek een unieke totaalbelevenis op. Eerder deze week ontving directeur Ralph Keuning al uit handen van BankGiro Loterij-ambassadeur Ilse DeLange de cheque van 250.000 euro.

Culturele partners in Overijssel

Naast de bijzondere schenking aan Museum de Fundatie ontvangt het museum ook nog eens 664.891 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 364.891 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden