Cultuurfestival WOEST open voor breed publiek 

Festival WOEST
Festival WOEST
Foto: Festival WOEST

ZWOLLE – Zo’n 3000 jongeren uit Zwolle en omgeving bezoeken de Pelserkade in Zwolle tijdens cultuurfestival Woest dat van 28 mei tot en met 1 juni wordt gehouden. Het festival is dit jaar op de avonden 29, 30 mei en 31 mei open voor een breed publiek.

Vooraanstaande sprekers Mark Mieras en Luk Dewulf bezoeken het festival op dinsdag 29 mei en vertellen over de waarde van creativiteit en het herkennen van talent bij kinderen, werknemers en bij jezelf.

WOEST

Record aantal jongeren bezoeken dit jaar Festival Woest Festival WOEST! is een jaarlijks terugkerend cultuurfestival voor middelbare scholieren, docenten, workshopleiders en andere professionals in Zwolle en de regio. Dit jaar ontving de organisatie een record aantal aanmeldingen. Ruim 3000 jongeren hebben zich via de onderwijsinstellingen uit Overijssel aangemeld voor deelname aan het komende festival. De jongeren volgen workshops en bezoeken een voorstelling zoals de Stuntshow of de theaterproductie ‘De Wilde Deerne’ waaraan workshops zijn gekoppeld om aan het onderliggende thema ‘verdraagzaamheid’ verder invulling te geven.

Woestenij

Uit de koker van de jongerenraad van Woest is dit jaar de ‘Woestenij’ ontstaan. Hier kunnen workshops worden gevolgd die in co-creatie met jongeren, cultuuraanbieders en scholen zijn opgezet. In de Woestenij voer je opdrachten uit in een levende flipperkast of leef je je uit in een witte kamer met verf en creëer je zo een levend schilderij. Of je danst op bubbeltjesplastic of speelt in de grote mensen speeltuin. “We willen de creativiteit prikkelen bij jongeren, ze vrij laten voelen en ze een toffe ervaring bieden. Het belang van creativiteit bij jongeren wordt in de 21e-eeuw erg groot. We hebben niet voor niets gekozen voor het thema pionieren”, aldus Rob Bults, artistiek leider van het dagprogramma.

Breed publiek

Avondprogramma gratis toegankelijk voor breed publiek Team Woest ontvangt dit jaar graag iedereen die meer wil weten over de waarde van creativiteit en het herkennen van talent bij kinderen, bij werknemers en bij jezelf. Op dinsdag 29 mei komen twee vooraanstaande sprekers op dit gebied. Wetenschapsjournalist Mark Mieras weet velen te boeien met zijn betoog over de waarde van creativiteit voor de hersenen. Luk Dewulf spreekt over het kiezen voor talent. Want door te doen waar je goed in bent laad je niet alleen je batterij op maar krijg je meer veerkracht en zelfvertrouwen. “Het inzien van de waarde van creativiteit en het herkennen van je talent, brengt persoonlijke groei”, aldus Carmen Munsterman, adviseur cultuureducatie Stadkamer en inhoudelijk verantwoordelijk voor het avondprogramma van Woest.

Club Cele

Op woensdag 30 mei houdt Club Cele een debat over de toekomst van jonge creatieven in Zwolle. Donderdag 31 mei komt Sjef Drummen met een ongezouten betoog waarom creativiteit binnen het onderwijs belangrijk is. Drummen is directeur op een school die werkt volgens de Agora methode. Binnen dit onderwijs zijn er geen vakken en leraren maar werken de leerlingen met challenges en coaches. Vanuit de eigen nieuwsgierigheid stellen leerlingen zichzelf een doel en werken ze aan hun kennis en vaardigheden.

Gratis

Het avondprogramma is gratis toegankelijk op vertoon van een toegangsticket. Deze is te bestellen via www.festivalwoest.nl Festival WOEST 28 mei tot en met 1 juni, Pelserkade, Zwolle.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen