Zwolse mbo- en hbo-scholen openen opnieuw eigen coronatestlocatie

Foto: Eigen foto

Acht Zwolse mbo- en hbo-scholen hebben vandaag opnieuw een testlocatie geopend in Zwolle. Dat besluit volgt op het toenemend aantal besmettingen van de laatste weken. In de eigen teststraat kunnen medewerkers van de samenwerkende scholen getest worden. De Zwolse scholen hebben inmiddels ervaring in het inrichten van zo’n teststraat: eind 2020 werd ook al met succes een eigen coronateststraat ingericht.

Namens de Zwolse8 legt Jan-Ernst van Driel uit waarom er nu opnieuw een teststraat komt voor onderwijspersoneel: “Door de huidige druk op de reguliere GGD-testlocaties is de wachttijd voor een afspraak en voor de testuitslag toegenomen. Dat gaat om dagen waarop onze docenten geen fysiek onderwijs kunnen geven. Om uitval van het onderwijs zoveel mogelijk te voorkomen is het voor onze scholen wenselijk dat we snel een test kunnen afnemen én snel de testuitslag krijgen. Dat organiseren we nu opnieuw met onze eigen coronatestlocatie in Zwolle.”

Samenwerking

De Zwolse scholen werken in het professioneel afnemen van de tests opnieuw samen met cardiovasculair service centrum Hestia. De test die afgenomen wordt, is een PCR-test waarvan de uitslag binnen 15 minuten bekend is. Hestia levert naast de tests ook de beschermende kleding en zorgt ervoor dat medewerkers van de teststraat zelf ook worden getest. De samenwerkende scholen zijn geïnformeerd over de heropening van de teststraat en over de manier waarop medewerkers een test kunnen aanvragen. De nieuwe teststraat is ingericht op een locatie van Landstede Groep aan de Koningin Wilhelminastraat in Zwolle.

Prijs

De onderwijsteststraat won in 2021 tijdens het mbo Ambassadeursgala de publieksprijs voor beste leerbedrijf 2021. De teststraat werd binnen de omstandigheden van afgelopen schooljaar gezien als een mooie en creatieve oplossing voor studenten die in deze coronaperiode lastig een stage of leerbaan konden vinden. Ook voor de nieuwe teststraat willen de scholen ruimte creëren voor de inzet van studenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen