Kabinet voert 2-G maatregel in tegen coronapandemie

Foto: Pixabay

Officieel is nog niet bekend welke maatregelen het demissionaire kabinet vanavond af gaat kondigen om de coronapandemie te bestrijden. Hoogstwaarschijnlijk moeten horcagelegenheden en winkels al om 19.00 uur gaan sluiten. Ook is de invoering van zogenaamde 2-G-maatregel een optie. Dat betekent dat mensen met een negatieve test geen toegang meer krijgen tot horeca, theaters en evenementen. Vanavond om 19.00 uur is de persconferentie.

Met de invoering van de zogenaamde 2-G-maatregel volgt het kabinet het beleid in een aantal Duitse deelstaten waar het 2-G model al geldt. In Nederland werd vastgehouden dat mensen die negatief zijn getest op het coronavirus dezelfde rechten kregen als gevaccineerden en mensen die genezen zijn van het coronavirus. Echter biedt de negatieve test te weinig garantie in de strijd tegen covid-19. Door deze maatregel in te voeren verwacht het kabinet dat meer mensen zich laten vaccineren.

Waar ook over wordt gesproken is de inperking van de openingsuren van de horeca en winkels, uitbreiding van de mondmaskerplicht en maatregelen in het onderwijs en de werkvloer. Maar dat zal het beleid voor de komende tijd worden omdat voor een aantal maatregelen wetswijzigingen nodig zijn. Er wordt naar verluid gewerkt aan een pakket op de korte en op de lange(re) termijn.

Lees alles over eerdere lockdowns en coronamaatregelen

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen