Huisarts in Staphorst: ik geef mensen stiekem coronavaccin

Huisarts Reza Pezeshki Nia uit Rouveen gaat bij de mensen langs om te vaccineren
Huisarts Reza Pezeshki Nia uit Rouveen gaat bij de mensen langs om te vaccineren
Foto: Pixabay

Een huisarts in Staphorst zegt in de Volkskrant dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hen “stiekem het coronavaccin te geven”. Volgens hem is in de Bijbelvaste Overijsselse gemeente het taboe op vaccineren nog altijd erg groot. “Ik heb patiënten die zich wel willen laten prikken, maar doodsbang zijn voor het oordeel van de gemeenschap. Daarom ga ik binnenkort bij hen thuis langs om hen stiekem het coronavaccin te geven”, zegt Reza Pezeshki Nia in de krant.

De huisarts zegt te hebben gehoord dat het veertig jaar geleden tijdens de polio-epidemie niet veel anders ging. “Overigens vertelde een oudere patiënt dat Staphorsters tijdens de polio-epidemie al naar andere dorpen gingen om zich in het geheim te laten prikken. Wat dat betreft is hier in veertig jaar tijd weinig veranderd.”

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle sloeg onlangs alarm om het grote aantal coronapatiënten dat zich daar aandient. Daardoor moeten inhaaloperaties van anderen worden afgeblazen. Een woordvoerster zegt dat de helft van de Covidpatiënten in het Isala uit Staphorst komt.

Hij probeert patiënten die zich liever niet laten inenten, over te halen met een verwijzing naar een verhaal uit de Bijbel over Jezus die door de duivel wordt uitgedaagd van een tempel te springen. Jezus werpt dan tegen dat je God niet op de proef mag stellen. “Sommigen van mijn patiënten laten zich hierdoor overtuigen, maar de meesten niet. Die weten zeker dat het coronavaccin door de duivel is uitgevonden”, aldus Pezeshki Nia tegen de Volkskrant. “Maar hoe ze ook reageren: ik laat iedereen in zijn waarde.”

De vaccinatiegraad in Staphorst is 56 procent. Landelijk is het bijna 83 procent. Het dorp kent een hoog aantal besmettingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen