Nieuwe coronamaatregelen: ongevaccineerden krijgen minder vrijheid, gevaccineerden juist méér

Het mondmasker in het OV blijft gehandhaafd
Foto: Eigen foto

Het is de dag waarvan je wist dat hij zou gaan komen: 25 september gaan nieuwe coronamaatregelen in. Dat betekent dat gevaccineerden meer vrijheid krijgen, maar dit wordt voor ongevaccineerden ingeperkt

Het kabinet kondigt dinsdag nieuwe coronamaatregelen af. Het belangrijkste is dat de anderhalve meter wordt losgelaten. Dat wordt tenminste beweerd na het crisisberaad. Wie eruit wil moet wel een coronatoegangsbewijs tonen. Dat betekent een vaccinatie, test of herstelbewijs toegang geeft tot cafés, voetbalstadions, bioscopen en ook de nachtclubs. Met deze maatregel hoopt en verwacht het kabinet dat twijfelaars aan het nut van vaccinatie over de streep worden getrokken toch de prik te gaan halen. Kortom: een coronatoegangsbewijs opent vele deuren die voor ongevaccineerden gesloten blijven. Gevaccineerden krijgen het iets gemakkelijker, wie niet is gevaccineerd krijgt het juist wat moeilijker.

Dinsdag wordt tijdens een persconferentie meer duidelijk over de besluiten op 25 september.  Wel komt er de oproep om elkaar de ruimte te geven, ondanks dat de anderhalvemetermaatregel is verdwenen. Mondmaskers kunnen echter niet worden weggegooid. Die blijven nog nodig in het openbaar vervoer.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden