SWZ opent wooncomplex voor mensen die zelfstandig maar niet alleen willen wonen

Foto: SWZ

SWZ heeft samen met de oplevering gevierd van 30 nieuwe appartementen in Dieze. Daar bouwde Gebr. Meijer Bouwbedrijf uit Raalte in opdracht van SWZ 10 zelfstandige appartementen en het SamSam Huis: 4 keer 5 kleine appartementen voor alleenstaande 55-plussers die zelfstandig, maar toch niet alleen willen wonen. Want met z’n vijven delen ze ook een open keuken, een woonkamer, een werk- of hobbyruimte en een logeerkamer.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ opende de middag. “Het is altijd goed om weer 30 woningzoekenden in Zwolle blij te maken. Ook zijn we trots op het SamSam Huis, een uniek woonconcept voor ouderen. Eenzaamheid is een steeds belangrijker thema in onze samenleving. Dan is het fijn voor de SamSam bewoners dat gezelschap altijd dichtbij is.”

Martijn Endeman: “Zwolle is 30 duurzame appartementen rijker. Ook voor ons is maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. We zijn blij dat we met de bouw van deze appartementen bijdragen aan het thema eenzaamheid.”

De meeste appartementen in het SamSam Huis zijn inmiddels bewoond. Bewoners reageren enthousiast. Wilma Nijland: “Ik ben blij met de keuze om in het SamSam Huis te gaan wonen. We hebben een gezellige groep. Samen hebben we al verschillende activiteiten gedaan. Ook ontmoeten we elkaar regelmatig voor een kop koffie of thee aan de keukentafel of bij het koken. Ook eten we regelmatig samen.”

Aandacht voor duurzaam wonen

In het nieuwe gebouw aan de Albert Cuypstraat zijn bij de bouw bestaande materialen uit oude woningen hergebruikt en ook de nieuwe keukens zijn zoveel mogelijk circulair gemaakt. Ook liggen er zonnepanelen op het dak en wordt het regenwater opgevangen om zware regenbuien te kunnen verwerken. Natuurlijk zijn de appartementen aardgasvrij. Aan de buitenkant van het gebouw zijn vleermuiskasten geplaatst en de bomen en struiken die er al stonden zijn zoveel mogelijk weer terug geplant. De bergingen zijn afgewerkt met groene daken van mos-sedum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen