Mogelijk 58 extra flexwoningen van DeltaWonen aan de dokter Eeftinck Schattenkerkweg

Flexwoningen aan de  dokter Eeftinck Schattenkerkweg
Flexwoningen aan de dokter Eeftinck Schattenkerkweg
Foto: Google Maps

Als het een beetje meezit gaat DeltaWonen 58 flexwoningen bouwen aan de dokter Eeftinck Schattenkerkweg. Daarmee wordt weer een stapje gezet om betaalbare woningen in Zwolle neer te zetten.

Samen met de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ werkt de gemeente aan het realiseren van 288 flex- en transformatiewoningen in de sociale huur. Dit is bedoeld voor specifieke doelgroepen zoals starters, studenten en statushouders.

Met de corporaties heeft de gemeente op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de uitgangspunten en financiële kaders voor de realisatie van voornoemde flexwoningen. Met de ingebruikgeving aan DeltaWonen ligt in het verlengde van deze afspraken. Met de andere Zwolse woningcorporaties voert de gemeente gesprekken om de overige voornoemde flexwoningen te realiseren.

Daarnaast hebben corporaties een unieke positie als toegelaten instelling met een bijzondere taak van de sociale woningvoorraad die is vastgelegd in de Woningwet. Corporaties zijn uitsluitend werkzaam zijn op het gebied en in het belang van de volkshuisvesting. Hun financiële middelen worden uitsluitend in dat belang ingezet. Bovendien moeten zij bijdragen aan de uitvoering van de woonvisie en de prestatieafspraken die daaruit voortvloeien. Met de realisatie van de flexwoningen draagt DeltaWonen bij aan de uitvoering van de Woonvisie van de gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen