Zwolle verkoopt 21 kavels in buurtschap Kragge in Stadshagen: wonen tussen water, oevers en rietzones

Wonen aan het water in de Kragge in Stadshagen. De kavels gaan in de verkoop
Wonen aan het water in de Kragge in Stadshagen. De kavels gaan in de verkoop
Foto: Gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle verkoopt 21 kavels in Kragge, een buurtschap in Breezicht (Stadshagen). Het betreft kavels voor 7 vrijstaande woningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen. Buurtschap Kragge ligt aan de Milligerplas en bestaat volledig uit vrije kavels, waarop mensen hun droomhuis kunnen bouwen.

Woningen die verscholen liggen tussen water, natuurlijke oevers en rietzones: buurtschap Kragge is een landschap op zich. Kragge bestaat volledig uit vrije kavels, die verdeeld zijn over drie schiereilanden die je kunt bereiken via landelijke woonstraten. De 21 kavels die in verkoop gaan, liggen op het linker – meest westelijke – schiereiland. Diverse woningen grenzen hier met hun tuin aan het water. De 21 kavels variëren in grootte van 401 tot 802 m2. De prijzen liggen tussen de €215.000,- en €450.000,- kosten koper, inclusief btw

De uitgangspunten voor de architectuur en de tuinen van deze kavels zijn eenvoudig maar wel uitgesproken, geïnspireerd op het landschap. Overkoepelende thema’s zijn ‘natuurlijk wonen’, ‘verscholen in het landschap’ en ‘onder de kap’. Materialen en kleuren passen bij het landschap: de lucht, het water, de beplanting en de seizoenen. Bij het ontwerp van de woning en keuze voor materialen spelen de natuurlijke uitstraling, circulariteit en natuurinclusiviteit een leidende rol.

Wonen in Breezicht

Breezicht ligt aan de groene rand van Stadshagen: tussen het weidse polderlandschap in het noorden van Zwolle en de rest van Stadshagen in. In Breezicht komen in totaal ongeveer 1.140 woningen te staan, verdeeld over zes buurtschappen. Elk buurtschap heeft een eigen identiteit. Tegelijkertijd zie je overal het groen en het water dat karakteristiek is voor Breezicht. Daardoor vormen de buurtschappen samen één geheel. Verschillende wandel- en fietsroutes verbinden de buurtschappen met elkaar. En waar je ook bent in Breezicht, de Milligerplas is altijd dichtbij.

Wie durft het avontuur aan? Belangrijk om te weten: voor de kavels in Kragge is het bouwen met een architect verplicht. In de verkoopbrochure van de kavels voor Kragge zijn de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels te vinden. Ook is er een inloopbijeenkomst op woensdagavond 17 januari 2024.

Voor de kavels voor twee-onder-één-kapwoningen kun individueel of als duo – samen met een medebouwer – worden ingeschreven.  Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om te helpen een medebouwer te vinden, wordt een inloopbijeenkomst gehouden. Dan kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis met elkaar maken.

Belangrijke data en tijden

  • Woensdag 13 december 2023: Start verkoop
  • Woensdag 17 januari 2024 (19.30 – 21.00 uur): Inloopbijeenkomst in Grand Café Milligers (Milligerlaan 2, Zwolle); informatie over de kavels en de randvoorwaarden Speciaal vanaf 20.00 uur: Ontmoet een medebouwer – Mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een mogelijke medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie).
  • Dinsdag 6 februari 2024 (16.00 uur): Sluiting inschrijving kavels
  • Woensdag 7 februari 2024 (15.00 uur): Loting kavels

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door door een email te sturen naar [email protected]. Het inschrijfformulier voor de kavels is te vinden op de website www.zwolle.nl/kavels.

 

.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen