Gerdien Rots en Monique van Haaf bekijken project Zwartewaterallee

Gerdien Rots en Monique van Haaf laten zich informeren over het project Zwartewaterallee
Gerdien Rots en Monique van Haaf laten zich informeren over het project Zwartewaterallee
Foto: Gemeente Zwolle

Wethouder Gerdien Rots en Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf bekeken het project Zwartewaterallee. In dit gebied in Holtenbroek en Aa-landen komen 1300 woningen langs de Zwartwaterallee.

Bij dit project wordt specifiek ingezet op doorstroomwoningen voor senioren uit de aangrenzende wijken, woningen voor starters en worden er in het project De Havezate verschillende woon-zorg-combinaties gerealiseerd.

De provincie steunt dit project met een subsidie van €1 miljoen. Provincie en gemeente hebben samen het Rijk overtuigd om deze ontwikkeling ook te ondersteunen.

Grote woningbouwopgave

Gerdien Rots: “Zwolle heeft een grote woningbouwopgave. Tot 2030 willen we in totaal 10.000 woningen bouwen, vooral in de bestaande stad. Ik ben onder de indruk van de plannen voor de Zwartewaterallee. Het laat zien dat we kunnen verdichten op een waardevolle manier, waarbij de verbinding tussen Holtenbroek, Dieze en de binnenstad ook veel logischer wordt.”

Monique van Haaf zegt: “Ik zie dat er in Zwolle heel goed samengewerkt wordt. Dat is belangrijk om de vaart erin te houden. Naast de woningbouwopgave liggen er uitdagingen voor duurzaamheid en klimaatadaptatie. We moeten onszelf steeds de vraag blijven stellen hoe we nog meer kunnen versnellen.”

Binnenstedelijk bouwen

Binnenstedelijk bouwen is een ingewikkelde opgave volgens Gerdien Rots:  ”Je wilt zoveel mogelijk rekening houden met omwonenden en andere belanghebbenden, de bereikbaarheid garanderen door mobiliteitsmaatregelen te nemen en investeren in een groene, klimaatadaptieve omgeving zodat er een top leefomgeving ontstaat. Participatie, het nauw betrekken van de omgeving, is bij binnenstedelijk bouwen een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de ontwikkelingen.”

Tijdens de bijeenkomst is stilgestaan bij waar je dan tegen aanloopt in een gebied rond de Zwartewaterallee. Monique van Haaf: ”Bijna overal in Overijssel zijn er dergelijke binnenstedelijke projecten, dus die lessen neemt de provincie graag mee.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen