Zwollenaren die energie willen besparen worden de komende maanden volop ondersteund

Energie besparen kan deze winter veel geld opleveren
Energie besparen kan deze winter veel geld opleveren
Foto: Pixabay

Buurtinitiatieven, woningcorporaties, maatschappelijke- en welzijnsorganisaties en de gemeente Zwolle zetten alles op alles om inwoners te helpen, door advies en het uitdelen van gratis energiebesparende maatregelen. Zwollenaren die energie willen besparen, worden de komende maanden volop ondersteund.

De najaarscampagne start op vrijdag 28 oktober om 20.00 uur met de Online Bespaarshow. De uitzending wordt, in de geest van de grote showprogramma’s van weleer, gepresenteerd door showmaster Olaf Heinen. Samen met energiecoach Irene Eisink geeft hij tips en trucs waarmee Zwollenaren snel en eenvoudig energie kunnen besparen. Ook zijn er mooie energiebesparende prijzen te winnen, zoals infraroodpanelen, bankdekens en warme sloffen. De Online Bespaarshow is er voor woningeigenaren én huurders. Het programma is alleen met een speciale link te volgen, die na aanmelding per mail wordt toegestuurd. Aanmelden kan op de website van Blauwvingerenergie

Besparings Roadshow

Aansluitend zijn op zaterdag 29 oktober in Aa-landen, Assendorp, Berkum, Dieze, Holtenbroek, Stadshagen, Westenholte en Zwolle-Zuid feestelijke straatevenementen waarbij gratis energiebespaarpakketten uitgedeeld worden.

Arjan Spaans, wethouder Energietransitie, geeft het startsein voor de Zwolse wijkacties om 10.00 uur in het winkelcentrum van Westenholte. Met behulp van het Rad van Fortuin deelt de wethouder de eerste energiebesparende maatregelen uit aan de gelukkige winnaars. Tijden en locaties van de wijkacties zijn te vinden op de website van Blauwvingerenergie.

De Online Bespaarshow en Besparings Roadshow zijn acties van de gezamenlijke Zwolse wijkinitiatieven die zich bezighouden met verduurzaming.

De Zwolse woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang organiseren de komende weken ook informatiemomenten specifiek voor hun huurders. De Bespaarbus staat op diverse plekken in de stad. Ook hier worden gratis energiebesparende materialen verstrekt. Informatie over tijden en locaties wordt via de verhuurders verstrekt.

Warm Thuis Zwolle

Voor de meest kwetsbare huishoudens is sinds 17 oktober gratis hulp beschikbaar via www.warmthuiszwolle.nl Hier staat, gecoördineerd vanuit Stichting Voor Elkaar Zwolle, een netwerk aan ondersteuning klaar om te helpen met gratis grote en kleine isolatiemaatregelen en advies. Warm Thuis Zwolle is een samenwerking tussen onder andere de gemeente Zwolle, Stichting Voor Elkaar Zwolle, buurtinitiatieven in de wijken en woningcorporaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen