Gemeente moet ingrijpen bij ellende renovatie DeltaWonen in Holtenbroek vinden PvdA en SP

Onder meer woningen in de Chopinstraat worden gerenoveerd door DeltaWonen
Onder meer woningen in de Chopinstraat worden gerenoveerd door DeltaWonen
Foto: Google Maps

Huurders van 75 woningen in de Chopinstraat, Debussystraat, Griegstraat, Lassuslaan, Mendelsohnstraat, Schubertstraat en Wanningstraat in Holtenbroek liggen overhoop met DeltaWonen over de grootschalige renovatie van hun woningen. De huurders hebben zich verenigd in een bewonerscommissie, die zich al maanden inzet om met DeltaWonen tot een passende oplossing voor hun problemen te komen. SP en PvdA stellen tijdens de raadsvergadering van maandag 13 juni vragen aan het college over deze situatie en dringen er bij de gemeente op aan om in te grijpen.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: “Het hele huis wordt onder handen genomen, dat is al heftig als je een gezin hebt met kinderen, al wat ouder bent of een beperking hebt. Werkzaamheden worden zeer kort van te voren aangekondigd en vaklieden lopen in en uit, waardoor bewoners zich in hun privacy aangetast voelen. Bewoners ervaren stress door de hoeveelheid puin en stof, maar ook omdat de planning van het project niet duidelijk is. Het project zal al met al langer dan een jaar zal duren, voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is overzicht krijgen helemaal niet te doen. DeltaWonen stelt zich halsstarrig op, communiceert slecht en heeft nauwelijks begrip voor haar eigen huurders.

Bewoners zijn onvoldoende meegenomen in dit renovatieproject en er is dan ook een bewonerscommissie opgericht die terechte eisen op tafel legt. Boven alles wil de commissie serieus genomen worden als gesprekspartner, zodat de belangen van huurders naar voren kunnen worden gebracht. Verder hebben bewoners tijdens een bijeenkomst duidelijk gemaakt dat ze excuses willen en een financiële compensatie voor de overlast. De SP steunt de bewonerscommissie, die nieuwe afspraken wil vastleggen in een sociaal plan met verhuurder DeltaWonen.

Woningbouwcorporaties horen in dienst te staan van hun huurders en zijn verantwoordelijk voor het langdurig woongenot. Dat lijkt DeltaWonen in dit geval niet begrepen te hebben. De SP en PvdA willen dat de gemeente ingrijpt en DeltaWonen aanspreekt op haar verantwoordelijkheid als sociale verhuurder.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen