WhatsApp, Snapchat, Instagram en TikTok. Allemaal apps waar de emoji’s niet weg te denken zijn. Of je nu een grappig bericht naar een vriend stuurt of flirt met een geliefde, de juiste emoji kan de perfecte aanvulling zijn op je woorden. Maar wist je dat sommige emoji’s een dubbele en vaak pikante betekenis hebben? De kans is groot dat je wel weet wat de aubergine, hete peper en perzik betekenen, maar er zijn ook een aantal andere betekenissen die je zullen verrassen. Taalplatform Preply onderzocht de verborgen betekenissen van populaire emoji’s.
Voor velen lijkt de aubergine-emoji niet meer dan een onschuldig stuk groente. Toch heeft dit symbool een heel andere, iets minder culinaire, betekenis gekregen in de online wereld. De emoji wordt vaak gebruikt als symbool voor het mannelijk geslachtsdeel, wat het tot een veelgebruikt icoon maakt in nogal pikante gesprekken.
Van fruit tot flirt
Maar niet alleen aubergine-emoji's zorgen voor rode oortjes. Ook de perzik-emoji zorgt voor pikantere gesprekken. Deze was ooit bedoeld als een schattige fruit-emoji, maar is inmiddels een wereldwijd populair symbool voor de billen. Ook de rode peper doet het goed; deze emoji wordt gebruikt om iemand te beschrijven als ‘heet’ – en niet vanwege de temperatuur. Het is de perfecte emoji voor een flirterig gesprek.
Nog meer emoji’s met een dubbele erotische betekenis vind je hieronder:
🍦 IJshoorntje: deze emoji kan duiden op meer dan een zomers toetje en wordt vaak gebruikt als symbool voor orale seks.
🐇 Konijntje: oorspronkelijk een schattige verwijzing naar Pasen of een huisdier, maar nu een symbool voor vruchtbaarheid en een verhoogd libido.
🚀🌙 Raket en maan: deze emoji’s samen kunnen een “nachtelijke lancering” suggereren, wat een knipoog kan zijn naar avondlijke escapades.
🌡️💘 Thermometer en hartpijl: de combinatie van deze emoji’s staat symbool voor intense passie, aantrekkingskracht en ‘hete liefde’.
Emoji's over de grens
Emoji’s zijn wereldwijd bekend, maar de interpretaties ervan kunnen per cultuur verschillen. Wat in het ene land als onschuldig wordt gezien, kan in andere landen als beledigend worden ervaren. Wist je bijvoorbeeld dat de populaire picobello-emoji in sommige landen een grof gebaar is? Hetzelfde geldt voor het duimpje omhoog, dat in Bangladesh een negatief gebaar is. Emoji's spreken dus niet altijd dezelfde taal als jij!
Ben je benieuwd naar alle andere dubbele betekenissen van emoji’s?
Kijk dan snel hier!