Bloedafname bij Isala kan alleen nog op afspraak

Bloedafname kan alleen nog op afspraak
Bloedafname kan alleen nog op afspraak
Foto: Pixabay

Het prikken van bloed kan vanaf 2 juni bij Isala alleen op afspraak. Dat kan via MijnIsala of per telefoon. De mensen kiezen zelf een geschikt moment om dat te laten doen. Er komen inmiddels steeds meer mensen voor bloedafname en het werd te druk.

Dit komt ook omdat veel prikposten in de regio nog zijn gesloten. Om te voorkomen dat er lange wachtrijen komen of volle wachtkamers is besloten om dit alleen nog op afspraak te doen.

Bloedafname via de huisarts of verloskundige

Wie een verwijzing krijg van de huisarts of verloskundige om bloed af te laten nemen voor onderzoek kan digitaal via de website Mijnisala of via de telefoon: 038-4242377 (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni).

Bloedafname via de behandelaar van Isala

Wie in behandeling is bij Isala en bloed moet laten onderzoeken: Een medewerker van de polikliniek van uw behandelaar plant hiervoor in overleg een afspraak.
Wie periodiek bloed moet laten onderzoeken: mogelijk heeft de poli al een afspraak klaar gezet in MijnIsala om zelf te plannen. Ziet men geen afspraak staan, maak dan ruim voor uw polibezoek telefonisch een afspraak via 038-4242377 (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni).

Een afspraak maken voor bloedafname in MijnIsala

Een afspraak maken via Mijnisala gaat via de beveiligde website van Isala, alle patiënten van Isala kunnen hier delen van hun eigen medisch dossier inzien. Er kan op drie manieren worden ingelogd: met DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het ZD-nummer, dat in het patiëntbericht van de huisarts of verloskundige staat.

  • Ga naar: mijnisala.nl en log in met uw DigiD of ZD-nummer
  • Kies: Afspraken / Eerste afspraak maken
  • Daar staat de afspraak voor bloedafname. Plan een geschikt moment op een locatie in de buurt.
  • Wie nog geen afspraak ziet staan kan alleen, ruim op tijd voor een polibezoek, telefonisch een afspraak via 038-4242377 (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni).

Locaties

Bloedprikken kan alleen nog overdag. Kijk op de locatiekaart voor de geopende locaties voor bloedafname. Het bloedafnamepunt in het ziekenhuis Isala Zwolle (Vlinder 4) is alleen geopend voor bloedafname in opdracht van een medisch specialist.

Maatregelen

  • Bij binnenkomst in het ziekenhuis of een bloedafnamepost wordt gevraagd naar gezondheidsklachten. Als het nodig is krijgt men beschermende maatregelen. Bloed laten prikken kan dan wel.
  • Kom zonder begeleiding naar de bloedafnamepost. Wie begeleiding nodig heeft, dan wacht de begeleider niet in de wachtkamer, behalve als de zorgverlener een uitzondering maakt. Bijvoorbeeld bij kinderen.
  • Houd overal 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzing van de medewerkers op.
  • Ga direct na uw bloedafname het ziekenhuis of de bloedafnamepost uit, behalve als er nog een afspraak is gemaakt.

Het bezoekersrestaurant is open. De winkels in Isala zijn gesloten. Er is geen koffie verkrijgbaar bij de koffieautomaten in de wachtruimtes.
Er zijn geen tijdschriften en speelgoed in de wachtruimtes aanwezig, in verband met hygiënemaatregelen.

Isala-medewerkers hebben standaard geen beschermende kleding of mond-neusmaskers aan. Persoonlijke beschermingsmiddelen worden alleen gedragen door zorgprofessionals wanneer de voorzorgsmaatregelen dit voorschrijven. Gevraagd wordt om bij de bloedafname een andere kant op te kijken.
De medewerkers komen dichterbij dan 1,5 meter. Dit is veilig, want de medewerkers mogen alleen werken als ze geen klachten hebben of als ze getest zijn op het coronavirus.

Kinderen

Kinderen jonger dan 8 jaar ontvangt Isala voor het bloedprikken graag op de polikliniek bloedafname in Isala Zwolle (V4.0).

Adres en locatie priklocaties

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen