112

Drie mensen omgekomen bij achtervolging die eindigt op de N50 bij Kampen

Drie doden na achtervolging op N50 bij Kampen
Drie doden na achtervolging op N50 bij Kampen
Foto: Politie

Er zijn drie mensen omgekomen bij een zwaar ongeluk op de N50 bij de Eilandburg bij Kampen. Aan het ongeluk ging een achtervolging vooraf. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk.

Wel is bekend dat aan de aanrijding een achtervolging vooraf ging. Dit had te maken met een incident in het Groningse Bedum waarbij een melding werd gedaan van een geweldsincident. Een verdachte ging er vandoor. De politie kreeg de melding dat de verdachte was gezien op de A6 en N50. Er is daarop een achtervolging gestart met onder andere meerdere politieauto’s en een politiehelikopter. Bij de Elandbrug bij Kampen kwamen twee auto’s frontaal met elkaar in botsing waarbij een van de voertuigen in brand vloog.

De N50 was tussen Ens en Kampen in beide richtingen lange tijd afgesloten voor het verkeer. Volgens de politie zou het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk geruime tijd duren. De weg is weer open sinds donderdagochtend 05:00 uur.

Meer over de N50

Is de N50 onveilig? De grote boosdoener is afleiding in het verkeer en dan vooral de mobiele telefoon

Controle dodenweg N50 bij Kampen: resultaat is om te janken

Fotograferende automobilisten N50 krijgen boete thuis gestuurd, deel ‘dodenweg’ gaat naar 80 km/u

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen